Rusko sužuje teplé počasie. V Moskve nebolo tak teplo 140 rokov

Peter Minárik

Zatiaľ čo veľká časť Európy zažíva teploty pod hranicou dlhodobého normálu, tak v Rusku zažívajú presný opak. Teploty prekonávajú viac ako 100 ročné rekordy.

V ruskom hlavnom meste uplynulé dni teploty prekonávajú historické denné teplotné rekordy pre jednotlivé aprílové dni. Jeden z nich prekonal až 140 ročný rekord.

13. apríla dosiahla teplota v Moskve vysokých +22,6 °C. Takáto teplota tu ešte nebola a prekonala 140 ročný rekord. Rekordy však padali aj nasledujúce dni.

Hneď 14. apríla padol taktiež teplotný rekord, keď tu teplota dosiahla +22,1 °C, čím bol prekonaný rekord z roku 1962.

Veľmi vysoké teploty sužujú Moskvu už od 11. apríla. Teploty, ktoré sa aktuálne vyskytujú v ruskom hlavnom meste sú v porovnaní s dlhodobým teplotným normálom o viac ako 11 °C vyššie a skôr su typické pre začiatok júna.

Neobvyklé teplo však nesužuje len hlavné mesto Ruska, ale aj západnú a severnú Sibír, kde taktiež zaznamenávajú nadpriemerne vysoké teploty.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
17 °C / -1 °C
Alojza
Zajtra
Skoro jasno
15 °C / 1 °C
Kvetoslava
Piatok
Oblačno
15 °C / 1 °C
Aurel
Sobota
Skoro jasno
19 °C / -2 °C
Demeter
Nedeľa
Skoro jasno
20 °C / -3 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
17 °C / -2 °C
Dobromila
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd