Scenár ako z filmu: Muž sa ocitol na opustenej pláži, zachránil ho nápis z kameňov

Scenár ako z filmu: Muž sa ocitol na opustenej pláži, zachránil ho nápis z kameňov
Ema Bazhaykin

Kitesurfer v americkom štáte Kalifornia uviazol na opustenej pláži, z ktorej nebolo úniku. Život mu zachránil nápis z kameňov.

Kitesurfing sa v poslednej dobe teší veľkej obľube aj na vodných plochách Slovenska. Je to šport kombinujúci plachtenie, surfovanie, windsurfing či dokonca paragliding. 

A hoci je tento šport pre mnohých perfektným spôsobom, ako tráviť čas na mori či na jazerách, je aj poriadne nebezpečným. O čom sa presvedčil aj kitesurfer v Kalifornii.

Uviazol na nedostupnej pláži, zachránila ho duchaprítomnosť

Mladíka počas kitesurfingu na pobreží Santa Cruz v Kalifornii odvial silný vietor na opustenú pláž, z ktorej sa nedá dostať inak, než po mori. Ktovie, ako dlho by sa tam stroskotanec načakal, keby ho nezachránila jeho vynaliezavosť.

 

Kitesurfer uviazol na pláži lemovanej vysokými útesmi neďaleko mesta Davenport. Keďže sa domnieval, že je po ňom vyhlásené pátranie, neváhal a pustil sa do akcie ako vo filme.

Z kameňov vytvoril na piesku veľký nápis HELP, ktorý bol ľahko viditeľný aj zo vzduchu. Po niekoľkých hodinách pátracej akcie ho napokon zahliadli záchranári, ktorí po ňom pátrali v okolí vo vrtuľníku.

Muža sa im z uzučkej pláže pod útesmi napokon podarilo evakuovať v hodine dvanástej. Ktovie, ako by to dopadlo, keby ho tam zastihol príliv. Našťastie neutrpel žiadne zranenia.

 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd