Séria zamračeného počasia na Slovensku pokračuje. Snehu sa dočkajú len Tatranci

Séria zamračeného počasia na Slovensku pokračuje. Snehu sa dočkajú len Tatranci
Veronika Salayová

Na našom území panuje oblačné a zamračené počasia s občasnými zrážkami. Takýto charakter počasia nás čaká aj v ďalších dňoch. Snehu sa obyvatelia Slovenska dočkajú len v oblasti Tatier. 

Slnečné a veľmi teplé dni vystriedalo na našom území zamračené počasie s viacerými občasnými zrážkami či prehánkami. Čo sa týka teplôt, na Slovensku máme naďalej nadpriemerné teploty vysoko nad dlhodobý normál.

Po zamračenom a upršanom pondelku tu máme rovnako zamračený utorok, ktorý budú taktiež sprevádzať občasné zrážky. Tie budú o niečo výdatnejšie práve v severnej polovici nášho územia.

 

Bude aj sneh. Kde?

Od nadmorskej výšky približne 1 000 m n. m. sa budú zrážky meniť aj na snehové. V oblasti Nízkych a Vysokých Tatier sa tak obyvatelia dočkajú aj sneženia. 

Lokality s výnimkou vysokých polôh so snehom počítať nemôžu a v stredných a nižších polohách bude opäť daždivo a sychravo. 

Teploty aj dnes vystúpia pomerne vysoko, a to až na +13 °C, čo je vzhľadom na aktuálny dátum nadpriemer. Ráno treba počítať aj s hmlou. 

 

Aké počasie nás čaká ďalšie dni?

Veľmi podobný scenár ohľadom počasia sa zopakuje aj ďalšie dni, takže séria zamračeného počasia s občasnými zrážkami bude pokračovať na našom území aj naďalej. 

Vyhliadka počasia avizuje, že nič zásadné nás nadchádzajúce dni nečaká. Veľmi výrazná zmena počasia sa tak nateraz nekoná a v prípade nového vývoja vás budeme v predstihu informovať. Vývoj počasia si deň po dni až do konca februára pozrite TU

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Búrky
23 °C / 5 °C
Viola
Zajtra
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Zina
Streda
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Štvrtok
Polooblačno
26 °C / 8 °C
Želmíra
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd