Do Európy prišla jar, no v Severnej Amerike zima nikam neodchádza

Spojené štáty americké Veronika Salayová

Kým v Európe prevláda na väčšine územia príjemné jarné počasie, do Severnej Ameriky mieri ďalšie výrazné ochladenie, ktoré môže priniesť aj sneženie.

V Severnej Amerike ešte zima nepovedala svoje posledné slovo. Do Štátov mieri ďalšia vlna ochladenia, ktorá môže priniesť do niektorých oblastí aj snehové zrážky. 

V priebehu budúceho týždňa bude oblasť s nízkym tlakom dopravovať chladnejší vzduch do Spojených štátov a do stredných a východných častí prinesie viac zimy a nízke teploty.

Modely naznačujú, že chladné počasie bude hlavne v strednej a východnej časti USA, môže sa objaviť aj sneh na stredozápade, prípadne na severovýchode.

Vo väčšine oblastí v strednej a východnej časti USA bude prevládať nepriaznivé počasie, zatiaľ čo ďaleký juhovýchod zostane teplý.

Zdroj: Severe Weather Europe
Zdroj: Severe Weather Europe

Podľa modelov sa studený vzduch bude v priebehu budúceho týždňa pohybovať ďalej na východ naprieč USA, ďalej smerom na severovýchod a do juhovýchodnej Kanady.

Chladnejší vzduch zostane nad Kanadou s pravdepodobnými pravidelnými únikmi na juh do kontinentálnych Spojených štátov.

Nasnežiť môže vo vyššie položených miestach a určitú akumuláciu nemožno vylúčiť v severovýchodných oblastiach USA.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd