Sezónu otvárajú ďalšie strediská

Peter Minárik

Posledný predvianočný víkend štartuje sezónu 25 stredísk – napr. Malinô Brdo, Martinské hole, Oravská Lesná, Strachan a Monkova dolina pri Ždiari, stredoslovenské areály Selce, Látky, Kokava a Drozdovo aj výchoslovenské strediská Vernár, Mlynky – Gugel a Levocská dolina. 

Dokopy je otvorených už nad 50 lyžiarskych stredísk. Na Štedrý deň bude vo viacerých skrátená prevádzka, prípadne bude zatvorené.

Lyžiarske podmienky sú dobré až veľmi dobré. Tento týždeň počasie prevádzkovateľom prialo – bolo chladno, vďaka čomu mohla byť spustená zasnežovacia technika a pripadlo aj pár centimetrov nového snehu. 

Hrúbka snehovej vrstvy sa drží v horných hodnotách na úrovni 30 až 60 cm, niekde o 10 cm viac. Sneh je prevažne technický, prírodného je 5 až 10 percent. Niekde ešte treba počítať s čiastočnou prevádzkou tratí do 60 percent.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd