Silná búrka s krúpami zasiahla Bratislavu. Vytopilo objekty a vietor vyvracal stromy. Najhoršie to bolo na západe

Silná búrka s krúpami zasiahla Bratislavu. Vytopilo objekty a vietor vyvracal stromy. Najhoršie to bolo na západe
Peter Minárik

Západné Slovensko má za sebou prvú výraznú vlnu búrok dnešného dňa. Najintenzívnejšie búrky sa vyskytli v Bratislave a to predovšetkým v jej západnej časti. Burky vyvracali stromy a problémy spôsobovali aj krúpy.

Naše územie opustila prvá výrazná vlna búrok, ktorá sa sformovala v uplynulých desiatkach minút nad západným Slovenskom a veľmi pomaly postupovala smerom nad Rakúsko. Intenzívna vlna búrok narobila veľké problémy predovšetkým v západnej časti Bratislavy.

Búrka zaplavila niekoľko objektov

Intenzívna vlna búrok zasiahla niekoľko oblastí západného Slovenska. Najvýraznejšia búrka dnešného dňa však zasiahla západné časti Bratislavy, konkrétne mestskú časť Karlova Ves a Devínska Nová Ves. Prívalový lejak neobišiel ani našu najväčšiu automobilku Volkswagen, ktorej areál zaplavila voda.

Problémy však evidujú aj v okolí Veľkého Medera. Známe termálne kúpalisko zaplavila voda a ľudia kúpalisko predčasne opustili. Lokálne problémy eviduje aj Most pri Bratislave, no najväčšie problémy sa vyskytli v západnej časti Bratislavy.

Búrka tu totiž priniesla desiatky milimetrov zrážok. V okolí Devínskej Novej Vsi spadlo za niekoľko minút 30 až 40 mm zrážok, no najviac zrážok spadlo v Karlovej Vsi. Podľa dát zo zrážkomerov spadlo v Karlovej Vsi len v priebehu 15 minút až 53 mm zrážok.

Hasiči aktuálne zasahujú hneď na niekoľkých miestach. Zaplavilo niektoré pivnice a problémy sú predovšetkým v podchodoch a v podjazdoch, ktoré nezvládli nápor vody.

Padali krúpy a vietor vyvracal stromy

Okrem prívalových zrážok sužovali obyvateľov Bratislavy aj krúpy. Ich najväčší priemer dosiahol 2 cm a po búrke zostali trávniky, chodníky a cesty pod vrstvou krúp.

Krúpy však neboli jediným problémom. Komplikácie spôsoboval aj silný nárazový vietor, ktorý vyvracal stromy. Ten spadol aj na jeden z panelákov.

foto: Jan Predac
foto: Jan Predac

Pásmo búrok aktuálne postupuje od východu k Viedne, kde búrky spôsobujú prvé škody. Medzičasom sa situácia na našom území upokojuje, ale dnes počasie nezostane pokojné. Už teraz dochádza v oblasti Nových Zámkov k ďalšej konvekcii a k tvorbe búrok. S nimi treba na západe počítať počas celého dňa. Sledujte búrky ONLINE tu >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd