Silná búrka už prekračuje rakúsko-slovenskú hranicu a hrozia prívalové zrážky v okolí Bratislavy aj Stupavy

Peter Minárik

Silná búrka, ktorá sa aktuálne ženie východným Rakúskom a prináša výdatné úhrny už začala prekračovať v oblasti Devína štátnu hranicu a čoskoro ju ďalšia bunka prekročí v oblasti Petržalky. Počítajte s intenzívnym lejakom.

Nad Neziderským jazerom sa sformovala veľmi silná búrka, ktorá aktuálne naberá na sile a pohybuje sa rakúsko-slovenským pohraničím priamo nad naše hlavné mesto, ktoré by mala zasiahnuť.

Táto búrka prináša desiatky milimetrov zrážok, ktoré majú potenciál zaplaviť cesty, podjazdy a pivnice. V oblasti Neziderského jazera zaznamenali zrážkomery už 35 až 50 mm zrážok. 

 

 

 

V Bruckneudrofe spadlo už viac ako 30 mm, v Parndorfe viac ako 20 mm a zrážky v Hainburgu prekračujú 10 mm.

Táto silná búrka postupuje len veľmi pomaly, no už prekračuje rakúsko-slovenské hranice a po 18:05 sa rozprší v Bratislave.

V oblasti Stupavy a predovšetkým v západných a v severných častiach Bratislavy hrozia prívalové zrážky. Pozor si dajte na cestách a radšej sa ukryte do bezpečia. Sledujte radar.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd