Silné búrky zasiahli Košice a blízke okolie. Vietor lámal stromy a problémy robia aj intenzívne zrážky

Dominik Cenkner

Piatkové búrky popoludní naplno udreli na metropolu východu - Košice. Krátko pred 16. hodinou tam dorazil búrkový systém, pri ktorom vietor lámal stromy a vyskytujú sa tam aj intenzívne zrážky.

Už sme vás informovali o búrkovom systéme, ktorý sa vytvoril v Maďarsku a postupoval smerom na sever. Krátko pred 16. hodinou tieto silné búrky dorazili aj do Košíc.

Aj keď čo sa bleskov týka, búrky výrazné neboli, silný vietor pri nich vyvrátil niekoľko stromov. Stalo sa tak pri križovatke smerom k obchodnému domu, ktorá je veľmi frekventovaná. Našťastie sa nikomu nič nestalo. Vodiči si však musia dať pozor.

Spadnuté stromy v Ke
Spadnuté stromy v Ke, Samuel Sisko

Mimoriadne intenzívne zrážky

Okrem silného vetra zasiahli Košice aj intenzívne zrážky. Z údajov z neoficiálnych staníc vyplýva, že v jeden moment pršalo v priemere 50 mm zrážok za hodinu.

 

Počkáme si preto za oficiálnymi údajmi zo stanice v sieti Slovenského hydrometeorologického ústavu. Čísla však budú vysoké.

Silné búrky postupujú ďalej

Problémy nehlásia len Košice, ale už aj ďalšie lokality severne od nich. Vyčíňa tam najmä silný vietor, ktorý strháva stromy.

Takto to napr. vyzerá za Šarišskými Bohdanovcami v smere na Drienov. Na popadané stromy pozor aj na ďalších úsekoch.

Spadnutý strom za Šarišskými Bohdanovcami
Spadnutý strom za Šarišskými Bohdanovcami, Miroslav Vilčko

Dnešné búrky sú sprevádzané najmä intenzívnejšími zrážkami, ktoré vyvolávajú bleskové povodne. V priebehu pár minút množstvo vody dokáže paralyzovať dopravu.

Situácia sa nezlepší ani v nasledujúcich hodinách. Všetky dôležité informácie preto nájdete v našom LIVE textovom prenose.

 

Aktuálnu polohu zrážok a búrok zas zobrazuje náš iRadar. Ten je k dispozícii >>>TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd