Silný vietor v noci lámal stromy a ničil strechy. Hasiči mali plné ruky práce

Silný vietor v noci lámal stromy a ničil strechy. Hasiči mali plné ruky práce
Zuzana Macháčová

Búrky prešli v noci z utorka na stredu cez Poľsko. Boli sprevádzané silným vetrom, ktorý vyvracal stromy a poškodzoval strechy.

V noci z utorka na stredu prešiel nad Poľskom atmosférický front, ktorý so sebou priniesol búrky, dážď a víchricu.

Ako informovalo IMWM v utorok večer, nárazy na niektorých miestach dosahovali rýchlosť až 80 km/h. Takmer v celej krajine platila až do ranných hodín výstraha pred silným vetrom. 

Zásahy v Dolnom Sliezsku

Hasiči v Dolnom Sliezsku v súvislosti s búrkami a silným vetrom zasahovali viac ako 300-krát. Zásahy sa týkali predovšetkým odstraňovania polámaných stromov.

Najviac zásahov bolo zaznamenaných v Bolestawci, Głogówe a Vroclave. Búrka poškodila dve strechy na obytných budovách – v župách Bolesławiec a Wołowskie.

Problémy vo Veľkom Poľsku a v Opole

Poľskí hasiči dostali okolo 380 telefonátov v súvislosti s búrkami, ktoré boli sprevádzané silným vetrom. Najviac zásahov bolo zaznamenaných v župách Szamotuły, Międzychód a Poznaň. Našťastie nie sú hlásené žiadne zranenia ani obete. 

Ako informovalo v noci z utorka na stredu Generálne riaditeľstvo pre štátne cesty a diaľnice v Opole, strom spadnutý na cestu zablokoval štátnu cestu č. 11 medzi  Kluczborkom a Byczynou. 

Vietor strhol aj elektrické a telekomunikačné vedenie s niekoľkými stĺpmi. Došlo k poškodeniu povrchu vozovky.

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd