Silné zemetrasenie v Pacifiku. Dosiahlo silu 7,1 magnitúdy

Silné zemetrasenie v Pacifiku. Dosiahlo silu 7,1 magnitúdy
Zuzana Macháčová

Dnes zasiahlo silné zemetrasenie súostrovie Vanuatu. Dosiahlo silu 7,1 magnitúdy. Zatiaľ nebolo hlásené žiadne škody ani obete. 

Tichomorské ostrovy Vanuatu a Nová Kaledónia vo štvrtok krátko pred polnocou miestneho času zasiahlo silné zemetrasenie. Úrady v oblasti najskôr vydali varovanie pred cunami, avšak potom ho zrušili, informuje agentúra AFP a Reuters.

Hypocentrum bolo v hĺbke 48 kilometrov pod povrchom a epicentrum sa nachádzalo v Tichom oceáne asi 120 kilometrov južne od Vanuatu. 

Zemetrasenie dosiahlo silu 7,1 magnitúdy. Zranenia, obete ani škody na majetku zatiaľ nie sú hlásené.

 Varujú pred cunami

Nebezpečné vlny cunami mali zasahovať do vzdialenosti 300 kilometrov od epicentra a mali zasiahnuť pobrežie Vanuatu a Novej Kaledónie, uvádzal varovný systém USA.

Vanuatu leží v oblasti s vysokou seizmickou aktivitou známou aj ako Pacifický ohnivý kruh, kde sú časté zemetrasenia a výbuchy sopiek.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd