Silné zemetrasenie v Taliansku dnes ráno zobudilo mnohých obyvateľov

Silné zemetrasenie v Taliansku dnes ráno zobudilo mnohých obyvateľov
Veronika Sádovská

Seizmické otrasy zobudili v pondelok mnohých obyvateľov severného Talianska. Zatiaľ nie sú žiadne informácie o škodách alebo zraneniach.

Organizácia United States Geological Survey (USGS) informovala, že dnes ráno došlo v severnom Taliansku k zemetraseniu. Išlo o pomerné silné otrasy s magnitúdou 5,1.

Taliansky národný inštitútu geofyziky a vulkanológie (INGV) udáva magnitúdu o niečo slabšiu a to 4,8.

Otrasy cítili vo viacerých regiónoch

K otrasom došlo krátko po piatej hodine ráno miestneho času. Podľa miestnych médií zemetrasenie trvalo približne 30 sekúnd.

Epicentrum úkazu malo byť v obci Marradi, asi 40 kilometrov od Bologne. Najsilnejšie ho bolo cítiť vo Florencii, Forle, Faenze, San Lorenze, Ravenne a Rimini. Otrasy hlásili aj v Benátkach, Udine a Verone.

Médiá uviedli, že zemetrasenie zobudilo mnoho ľudí. Vydesení obyvatelia vychádzali húfne do ulíc. Momentálne však nie sú hlásené žiadne zranenia alebo škody.

„Kontrolujeme akékoľvek možné škody spôsobené silným zemetrasením v mnohých oblastiach Toskánska. V súčasnosti neexistujú žiadne mimoriadne kritické situácie. V kontrolách budov budeme pokračovať," povedal regionálny prezident Eugenio Giani.

Predchádzali mu slabšie otrasy

Niekoľko desiatok minút pred týmto silným zemetrasením bol prvý, slabší otras zaznamenaný asi 30 kilometrov od Florencie.

Ako čas po zemetrasení plynul, v oblasti bolo cítiť následné dotrasy. Miestne médiá však informovali, že už neboli silné a ich magnitúda sa pohybovala od 2 do 2,5.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd