Silný vietor páchal škody. Prevrátený skákací hrad zranil 8 detí, 1 zomrelo

Veronika Salayová

Jedno dieťa zomrelo a osem detí sa zranilo v dôsledku prevrátenia skákacieho hradu na ihrisku v meste Mislata na východe Španielska. Príčinou nešťastia bol náhly nárazový vietor, ktorý vydvihol skákací hrad do vzduchu, na ktorom sa v tom čase hrali deti.

K tomuto nešťastiu v dôsledku silného vetra došlo na ihrisku v meste Mislata na východe Španielska počas miestneho festivalu.

Podľa očitých svedkov niekoľko detí spadlo z veľkej výšky, keď sa hrali vo vzduchom naplnenom hrade, ktorý sa zrútil v dôsledku silného nárazového vetra.

Jedno dieťa zraneniam podľahlo

V čase nešťastia fúkal vietor rýchlosťou viac ako 80 km/h. Skákací hrad nebol dobre zapustený do zeme, čo spôsobilo, že hrad sa náhle dvihol do zeme. 

Spolu sa pri tomto nešťastí zranilo 9 detí, ktoré sa nachádzali na skákacom hrade. Zranené deti v utorok večer previezli do troch nemocníc v aglomerácii Valencia.

Podľa lekárskych služieb bol stav dvoch dievčat vo veku 5 a 8 rokov veľmi vážny. Osemročné dievča však v nemocnici nakoniec zraneniam podľahlo. 

Polícia na mieste uviedla, že väčšina zranených detí bola zasiahnutá skákacím hradom naplneným vzduchom, ktorý nebol pevne spojený so zemou.

Podobné nešťastie v Devonporte

Nedávno došlo k veľmi podobnému nešťastiu aj v Tasmánii, avšak táto nehoda skončila tragicky. Silný vietor v Devonporte dvihol nafukovací hrad do výšky a 9 detí z hradu spadlo na zem z výšky približne 10 metrov.

Štyri deti zahynuli na mieste a päť ďalších utrpelo vážne zranenia. Ďalšie dieťa zomrelo na následky v nemocnici. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd