Sneženie komplikuje štvrtkové ráno. Tvoria sa nehody a niektoré cesty sú neprejazdné

Sneženie komplikuje štvrtkové ráno. Tvoria sa nehody  a niektoré cesty sú neprejazdné
Zuzana Macháčová

Sneženie počas noci zasypalo cesty. Aktuálne na mnohých miestach Slovenska stále sneží a začínajú ranné komplikácie. Niektoré cesty sú neprejazdné.  

Počasie na našom území ovplyvňuje tlaková níž so stredom nad východným Maďarskom. Počas celej noci do našej oblasti prúdil vlhký vzduch, ktorý prinášal na Slovensko sneženie.

Nová snehová nádielka, ktorá dorazila počas noci, priniesla ďalšie centimetre snehu. Napríklad v takom Liptovskom Mikuláši majú snehu až po plot. Bohatá snehová nádielka je aj v Liptovskej Tepličke, Šuranoch, vo Valašskej, ale krásne zasnežené ráno je aj na Šumiaci. 

Najviac snehu napadlo na juhu Podunajskej nížiny a na strednom Slovensku, kde je situácia najkomplikovanejšia. Mnohé cesty sú zasnežené a tvoria sa už aj nehody. 

Komplikácie v doprave

Pozor si dajte na R1 za Novou Baňou v smere do Žarnovice, v pravom pruhu havarovala dodávka, cesty sú v širšom okolí neupravené. Nehoda je aj na na D1 za Popradom v smere do Spišského Štvrtka, kde havarovalo osobné auto, aj tu medzi Popradom a Veľkým Slavkovom nie sú upravené cesty.

Aj na ďalšom diaľničnom úseku je nehoda, a to na D1 pred odpočívadlom Dechtáre v smere z Ivachnovej sa v ľavom pruhu zrazil posýpač s osobným autom. 

Úsek medzi Dobšinou a jaskyňou je uzavretý pre vozidlá nad 3,5 tony, aj úsek medzi Muráňom a Šumiacom je uzavretý pre vozidlá nad 10 metrov. Obmedzenie je aj na HP Donovaly, ktorý je uzavretý pre vozidlá nad 10 metrov. 

Aktuálna situácia na cestách a HP

Vrstva kašovitého až utlačeného snehu 1 cm sa nachádza na D4 v Bratislave, R7 v úseku Bratislava - Šamorín, R3 obchvat Hornej Štubne a R1 v okolí Trnavy a v úseku Nitra - Zlaté Moravce.

Čerstvý alebo kašovitý sneh 1 - 3 cm sa nachádza na cestách v oblasti juhozápadného Slovenska, v okresoch Dunajská Streda a Nové Zámky, a to až do 5 cm.

Horské priechody sú zjazdné s prípadnými obmedzeniami. Na priechodoch Štós, Grajnár a Huty je na ceste zľadovatelý sneh 1-2 cm. Iba Biela Hora, Makov, Šturec, Kremnické Bane, Besník, Čertovica, Oravská Lesná, Soroška, Dargov, Pusté Pole a Klenov majú vozovky vlhké až mokré. Na Pezinskej Babe pozor na poľadovicu, je prejazdná iba pre vozidlá do 7,5 tony.

Znížená viditeľnosť na 100 m pre silné sneženie je na Dechtároch, Dobrej Nive, Banskej Bystrici, Dovalove, ale aj v Budmíre. 

Snežiť bude naďalej

Aktuálne stále sneží na väčšine nášho územia. Avšak s blížiacim sa poludním sa začne situácia zlepšovať, keďže zrážky začnú ustávať.

V priebehu dnešného popoludnia začne intenzita sneženia prudko klesať. Vo večerných hodinách by malo sneženie na našom území úplne ustať. Celú situáciu aj dnes sledujeme v našom ONLINE textovom prenose, v ktorom sa dozviete všetky aktuálne informácie. 

Ak vás zaujíma, aké počasie nás čaká v nasledujúcich dňoch, tak si pozrite našu dennú predpoveď počasia

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd