Situácia na cestách Banskobystrického kraja

Peter Minárik

Policajti z Banskobystrického kraja informovali o situácii v Banskobystrickom kraji:  Počas dnešnej rannej situácie na horských prechodoch v našom kraji sme prijali aj my opatrenia. Sneženie, námraza, skrížené kamióny, ale žiaľ aj vozidlá s letnými pneumatikami, ktoré blokovali cestu si vyžiadali počas dňa aj úplné uzavretie väčšiny horských prechodov.

Prejazd vozidiel sme museli aktívne regulovať zvýšeným počtom policajných hliadok. Kritická situácia bola zvládnutá, v ranných hodinách nedošlo k žiadnej vážnej dopravnej nehode.
Skutočne vyzývame vodičov, aby pri prejazde uvedenými úsekmi boli opatrní a celú svoju pozornosť venovali maximálnej bezpečnosti!!!
V takomto počasí naozaj nie je na mieste sa niekam ponáhľať!!!
Rozhodnutie o uzavretí horských prechodov je vždy iba na čas nevyhnutný, kým sa situácia nezlepší. Musíme sa prispôsobovať charakteru ciest. Nemôžeme si dovoliť a ani pripustiť riziko vzniku vážnej dopravnej nehody, ktoré na takýchto cestách reálne hrozí.
Vzhľadom na tieto riziká je potrebné, aby vodiči skutočne znížili rýchlosť jazdy a prispôsobili ju stavu a povahe vozovky.
V takomto počasí je potrebné dodržiavať väčšie vzdialenosti medzi vozidlami, aby stihli vodiči včas reagovať na prípadnú, náhle vzniknutú situáciu na ceste.
Vodiči by mali jazdiť tak, aby v prípade, že si to situácia vyžiada, dokázali bezpečne zastaviť.
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd