Situácia sa ďalej zhoršuje. Búrky prinášajú záplavy, krúpy i výrazné ochladenie

Dominik Cenkner

Našu pozornosť dnes sústredíme na dianie v krajinách západne od Slovenska. Úradujú tam totiž silné búrky, ktoré spôsobujú množstvo škôd. Situácia sa naďalej zhoršuje a to aj kvôli výskytu silného nárazového vetra.

Počasie v západnej časti Európy už naplno ovplyvňuje studený front. Ten do krajín ako Francúzsko, Nemecko, či Taliansko prináša početné búrky.

Tie sú sprevádzané aj nebezpečnými prejavmi. Vyskytujú sa pri nich krúpy, či silný nárazový vietor.

Aktuálne informácie nám prináša aj náš čitateľ, pán Ondřej z Českej republiky. Ten dnes popoludní cestuje z juhu Francúzska, konkrétne z Francúzskej riviéry smerom na Nemecko. Prechádza teda oblasťami, kde úradujú početné búrky.

 

Podľa jeho slov prinášajú výrazné ochladenie, keď teplota klesla z +22 °C len na +11 °C. Okrem toho hlási aj silný nárazový vietor.

Krúpy v Nemecku, záplavy na severe Talianska

Búrky naberajú na sile aj v Nemecku. V spolkovej republike Bavorsko sú sprevádzané aj krúpami. Množstvo vody už spôsobuje problémy na cestách.

Nepriaznivé počasie zasiahlo aj severné regióny Talianska. Tam dochádza k početným záplavám. Pod vodou sa ocitlo viacero miest. 

Obmedziť museli osobnú automobilovú i vlakovú dopravu. Hlásia už aj prvé zosuvy pôdy. Sever Talianska patrí medzi najviac zasiahnutú oblasť čo sa nepriazne počasia týka. Viac informácií preto nájdete v samostatnom článku.

Búrky postupujú na severovýchod

Búrlivé počasie sa postupne presúva aj do ďalších oblastí, momentálne smeruje na severovýchod. S pribúdajúcimi hodinami sa budú blížiť k nášmu územiu.

Na Slovensku by sa však silnejšie búrky mali vyskytnúť až počas piatkového popoludnia. Informácie budeme ešte spresňovať.

 

Nateraz platí, že všetky aktuality nájdete v našom LIVE textovom prenose. Polohu zrážok či búrok nielen na Slovensku, ale aj v jeho okolí môžete sledovať cez náš iRadar.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd