Situácia sa zhoršuje: Búrky vytvorili 350 km dlhú líniu. Padajú aj krúpy

Situácia sa zhoršuje: Búrky vytvorili 350 km dlhú líniu. Padajú aj krúpy
Veronika Salayová

Búrky na území Maďarska vytvorili líniu dlhú 350 km naprieč celým územím. Búrky naberajú na sile a prinášajú aj supercely, ktoré prinášajú silný vietor a produkujú ľadové krúpy. Na juhu Slovenska búrok postupne pribúda. 

Od juhu po sever Maďarska sa vytvorila búrková línia dlhá až 350 km. Búrky naďalej smerujú na severovýchod, ktorom búrková línia končí na juhu Slovenska.

Zdroj: Idókép
Zdroj: Idókép

Búrlivo je v širšej oblasti Štúrova a Nových Zámkov, pričom na našom území udrelo už vyše 630 bleskových výbojov. Búrky na našom území budú smerovať viac na východ do južných okresov stredného Slovensko.

Búrky postupne naberajú na sile. Prinášajú najmä zosilnený vietor a výdatné zrážky, no na území Maďarska padali aj ľadové krúpy veľkosti od 1 do 2 cm.

Dvíha sa aj silný vietor

S príchodom frontu sa dvíha aj vietor, ktorý je aktuálne najsilnejší pozdĺž Dunaja, kde maďarskí meteorológovia namerali nárazy 70 km/h. Dnes predpoludním v Balatonföldvári zaznamenali aj vietor s rýchlosťou 86 km/h.

V celej krajine platí výstraha 1. a 2. stupňa pred búrkami, pričom aktuálne búrky úradujú v Budapešti, kde spôsobujú problémy najmä v doprave. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd