Slnečné a teplé počasie bude pokračovať aj v pondelok. Zmena dorazí už čoskoro

Slnečné a teplé počasie bude pokračovať aj v pondelok. Zmena dorazí už čoskoro
Dominik Cenkner

Prehupli sme sa do ďalšieho pracovného týždňa, ktorý nám prinesie aj jeden deň voľna navyše. Slnečné a teplé počasie bude pokračovať aj naďalej, avšak pomaly sa môžeme pripraviť aj na blížiacu sa zmenu.

Od piatka 26. apríla dorazilo na Slovensko opäť raz teplé a na slnečné lúče bohaté počasie. Vystriedalo tak sériu chladných, ba priam, zimných dní, ktoré sa začali v druhej polovici apríla.

Víkendové počasie prialo vonkajším aktivitám, keď teploty postupne stúpali až na +25 °C. Potrápil nás však silnejší vietor od juhu, ktorý k nám okrem tepla priniesol opäť raz aj saharský prach.

Pondelkové počasie

Po zadnej strane mohutnej tlakovej výše nad východnou Európou k nám bude od juhu aj naďalej prúdiť teplý vzduch. Prevládať tak bude prevažne polojasná obloha.

 

Zrána sa v údoliach ojedinele môže tvoriť hmla. Na cestách preto jazdite opatrne.

Kým minulý týždeň boli teploty často výrazne pod dlhodobým priemerom, dnes to bude naopak - bude teplo. Maximálne denné teploty vystúpia od +21 °C do +26 °C.

Teplo bude aj na horách. Vo výške 1 500 metrov nad morom teplota vystúpi do +12 °C.

Fúkať bude juhovýchodný až južný vietor s rýchlosťou 3 až 10 m/s. V nárazoch na juhozápade môže dosahovať rýchlosť okolo 15 m/s (55 km/h).

Pondelkové maximálne teploty
Pondelkové maximálne teploty, imeteo.sk

Čaká nás ďalšia zmena počasia

S teplým a slnečným počasím možno rátať do stredy 1. mája. Vtedy sa nad Stredomorím začne prehlbovať tlaková níž, ktorá začne postupne ovplyvňovať počasie v mnohých európskych krajinách.

Okolo tejto tlakovej níže bude postupovať výrazný studený front, pred ktorým bude vrcholiť príliv teplého vzduchu. Studený front začne postupovať z Talianska nad Balkán, kde sa dostane vo štvrtok a práve na tomto studenom fronte hrozí vznik početnej búrkovej činnosti.

Štvrtok by mal priniesť pomerne výrazné búrky a to od Nemecka, cez Alpy, Balkán až do severného Grécka. Tento studený front sa však bude pohybovať ďalej smerom k severovýchodu a postupne dorazí aj nad Slovensko.

 

Záver pracovného týždňa a prvý májový víkend by tak mal byť na viacerých miestach s prehánkami, dažďom a ojedinele aj búrkami. Viac prezrádza naša predpoveď počasia.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Žofia
Zajtra
Skoro jasno, búrky
24 °C / 4 °C
Svetozár
Piatok
Dážď
16 °C / 5 °C
Gizela
Sobota
Občasný dážď
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Občasný dážď
23 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
22 °C / 6 °C
Bernard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd