Slnka bude menej. Nasleduje séria oblačných a zamračených dní. Čakajte aj sneženie

Slnka bude menej. Nasleduje séria oblačných a zamračených dní. Čakajte aj sneženie
Veronika Salayová

Slnečné počasie vystrieda séria oblačných a zamračených dní. Dnes ešte bez zrážok, ale nasledujúce dni treba počítať aj s ďalším snežením a dažďom.  

Po prevažne slnečných dňoch a najmä slnečnom víkende nastala tento týždeň zmena v počasí na našom území, ktorá prináša menej slnka a viac oblačnosti a postupne aj zrážok, ktoré budú aj snehové. 

Dnes sa síce výdatných zrážok báť ešte nemusíme, ale slnka bude menej. Teploty vystúpia do +6 °C a vietor bude slabý. 

Čaká nás oblačná až zamračená streda, no v poobedňajších hodinách však bude oblačnosti na západe menej, takže v západnej polovici nášho územia miestami vykukne aj slniečko. 

Bude aj snežiť. Kde?

Druhá polovica tohto týždňa už prinesie viac zrážok na Slovensko a objaví sa aj ďalšie sneženie. V priebehu dňa bude od západu oblačno až zamračené a na viacerých miestach treba očakávať dážď alebo prehánky.

V Žilinskom kraji, na severe a na východe od stredných polôh, približne od 600 m n. m., sa pripravte aj na sneženie.

Teploty však vystúpia oproti strede vyššie a na juhozápade môžu teploty dosiahnuť aj hranicu +10 °C. V týchto lokalitách bude, pochopiteľne, pršať.

Teploty v najteplejších lokalitách Slovenska výrazne neklesnú ani počas posledného pracovného dňa. Piatok prinesie teploty okolo +9 °C a opäť aj zrážky, a to najmä v noci, pričom na severe očakávajte ďalšie sneženie alebo snehové prehánky.

Čo sa týka víkendu, vyzerá to na teplotne nadpriemerný víkend, kedy teploty na našom území vystúpia naozaj vysoko. Viac o vývoji denných a nočných teplôt na nasledujúce dni nájdete TU

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
24 °C / 10 °C
Pankrác
Zajtra
Polooblačno
22 °C / 7 °C
Servác
Utorok
Jasno
23 °C / 6 °C
Bonifác
Streda
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Žofia
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
24 °C / 4 °C
Svetozár
Piatok
Dážď
16 °C / 5 °C
Gizela
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd