Slovensko čaká mrazivý záver týždňa. Nasledujúce noci bude mrznúť. Pozrite si MAPY

Slovensko čaká mrazivý záver týždňa. Nasledujúce noci bude mrznúť. Pozrite si MAPY
Veronika Salayová

Slovensko čakajú štyri mrazivé noci, kedy teploty poklesnú pod bod mrazu až k mínusovým teplotám. Najchladnejšia bude piatková noc. 

Zima ešte na Slovensku nepovedala svoje posledné slovo a opäť sa hlási zima. Tá so sebou prinesie najmä pokles denných teplôt, sneženie od stredných polôh a najmä mrazivé noci.

Práve nočné mrazy sú najväčším problémom pre ovocinárov a pestovateľov, ktorí majú hlavu smútku. Mrznúť na našom území bude nasledujúce štyri noci. Ovocinári tak musia záver tohto týždňa vydržať. Budúci týždeň však už mrazy poľavia, čo je pre nich aspoň čiastočne dobrá správa.

 

Koľko nasneží?

Počas nadchádzajúcej noci poklesnú teploty na severnom a strednom Slovensku od 0 až -4 °C, no lokálne v najchladnejších dolinách môžu teploty klesnúť aj nižšie.

Štvrtkový deň so sebou prinesie aj sneženie, ktoré bude skôr len mierne a neočakáva sa snehová nádielka, ktorá by spôsobila veľkú kalamitu.

Vo štvrtok nasneží cez deň okolo 3 cm snehu, pričom hranica sneženia sa bude pohybovať približne od nadmorskej výšky 600 m. Počas noci však bude snežiť o niečo výraznejšie s predpokladaným množstvom snehu do 7 cm.

 

Mrazy prituhnú ešte viac

Mrazy prituhnú ešte viac a teplota počas noci zo štvrtka na piatok klesne na severnom a strednom Slovensku od 0 do -6 °C. 

Piatok bude už zrážok, teda aj snehu, menej a objaví sa len ojedinele, no s nočnými mrazmi treba počítať naďalej. Teploty aj túto noc poklesnú na strednom Slovensku od 0 do -5 °C, pričom lokálne to môže byť aj viac. 

Sériu mrazivých dní zavŕši sobota, kedy však budú mrazy už o niečo miernejšie a budú sa pohybovať okolo 0 °C. V nedeľu sa budú mrazy sústreďovať len do oblasti hôr. Mapky na jednotlivé dni ohľadom nočných mrazov nájdete pod článkom, kde uvidíte presne, kde sa mrazy objavia. 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
23 °C / 6 °C
Roland
Zajtra
Skoro jasno
20 °C / 3 °C
Viktória
Sobota
Polooblačno
21 °C / 4 °C
Blažena
Nedeľa
Prehánky, búrky
22 °C / 7 °C
Pankrác
Pondelok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Servác
Utorok
Prehánky
20 °C / 7 °C
Bonifác
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd