Slovensko čaká počas víkendu pomerne pokojné počasie. Potom nás však čakajú nepríjemné teploty

Peter Minárik

Po včerajšom prechode studeného frontu zavládlo na našom území príjemné, ustálené počasie. Takéto pokojné a chladnejšie počasie nás čaká počas celého víkendu. Zmena príde až v budúcom týždni, kedy sa vráti doslova ,,neznesiteľné,, počasie.

Uplynulá noc priniesla na naše územie príjemnú zmenu v podobe prechodu studeného frontu. Ten v nočných hodinách postúpil cez celé naše územie, no zrážky a burky, ktoré so sebou priniesol neboli príliš výrazné s výnimkou niekoľkých oblastí.

Určite potešení sú obyvatelia Považia, Kysúc a Oravy, kde studený front počas noci priniesol pomerne príjemné zrážkové úhrny. V týchto oblastiach spadlo priemerne od 10 do 15 mm zrážok, čo sú veľmi dôležité úhrny, počas prebiehajúceho sucha.

Výraznejšie zrážky sa počas nadchádzajúcich dní žiaľ opäť neočakávajú, no čo nás čaká a neminie je ďalšia vlna horúčav, ktorá nás čaká v priebehu budúceho týždňa. Pred touto vlnou horúceho počasia však ešte načerpajte energiu nasledujúcim víkendom, ktorý bude veľmi príjemný.

Víkend prinesie pekné, letné počasie

Víkendové počasie bude o čosi chladnejšie, no stále letné. Za studeným frontom, ktorý v noci postúpil cez naše územie sme sa dostali do chladnejšieho severozápadného prúdenia a toto prúdenie sa udrží aj počas víkendu.

Maximálne denné teploty sa tak na našom území budú pohybovať v rozmedzí +23 až +30 °C. Pokorenie tridsiatky by sme však nemali zaznamenať a ak by sa tak aj stalo, tak to bude skôr výnimočne.

Na oblohe by malo zavládnuť prevažne polooblačné až oblačné počasie. V sobotu podvečer sa však predsalen môžu vyskytnúť nejaké zrážky a to predovšetkým na severe a východe. Zasiahne nás totiž okraj postupujúceho frontu cez Poľsko.

Po pokojnom víkende príde ďalšia vlna horúčav

Už v týchto chvíľach sa v našej oblasti chystá ďalšia vlna horúčav. Tá už v týchto chvíľach sužuje západnú Európu a v nedeľu sa vlna horúčav dostane aj na Britské ostrovy. V pondelok a v utorok očakávajú britskí meteorológovia jeden z najhorúcejších dní v histórii meraní. Teploty pôjdu vysoko nad hranicu +35 °C. 

Vlna horúčav sa následne presunie aj nad naše územie. Už v pondelok sa teploty môžu na našom území dostať na +31 °C a v utorok na +33 °C.

Horúčavy budú akcelerovať v strede týždňa. Už v stredu teploty na viacerých miestach nášho územia vystúpia nad hranicu +30 °C a v najteplejších lokalitách Slovenska vystúpia teploty až nad +35 °C.

Tropické teploty sa tak na Slovensko opäť vrátia a čakajú nás minimálne do nasledujúceho víkendu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd