Slovensko čaká PRVÁ snehová KALAMITA. Príde už o pár hodín. Takto to aktuálne vyzerá

Slovensko čaká PRVÁ snehová KALAMITA. Príde už o pár hodín. Takto to aktuálne vyzerá
Peter Minárik

Naše územie v nadchádzajúcich hodinách čaká prvá tohtosezónna snehová kalamita, ktorá je takmer istá. Zasiahne niekoľko okresov nášho územia, no problémy sa očakávajú na mnohých miestach stredného a východného Slovenska.

Na Slovensko mieri snehová kalamita. Problémy prídu už dnes večer, pričom najhoršia situácia sa očakáva v priebehu zajtrajšieho rána, kedy na takmer celom strednom a východnom Slovensku napadne niekoľko centimetrov snehu. Výnimkou bude len západné Slovensko.

Na západe krajiny totiž bude pršať. Už teraz sa tu nasunul teplejší vzduch, vplyvom čoho hranica sneženia stúpla a takto to zostane aj počas utorka. Ochladzovať sa bude až v stredu. Oblasti na strednom a východnom Slovensku čaká výdatnejšie sneženie, ktoré spôsobí dopravné komplikácie. Pripravte sa tak na komplikované utorkové ráno.

Sneženie príde už večer

Počasie na našom území sa začne zhoršovať dnes po 21:00, kedy sa od severozápadu nad naše územie nasunie zrážkové pole, ktoré súvisí s tlakovou nížou, ktorá sa bude presúvať z Nemecka, smerom nad Česko.

Táto tlaková níž prinesie už dnes podvečer komplikácie do mnohých oblastí Nemecka a Česka a prvé snehové vločky začnú na našom území vypadávať okolo 21:00.

Do polnoci sa postupne rozsneží na takmer celom strednom a východnom Slovensku, no intenzita sneženia bude zatiaľ mierna s intenzitou 1 cm za hodinu.

Meniť sa to začne okolo 1:00 ráno, kedy sa z Maďarska nad stredné a východné Slovensko doženie ďalšia vlna sneženia, tentokrát už s intenzitou 1-3 cm za hodinu.

Ráno príde snehová kalamita

Do rána pripadne na strednom a východnom Slovensku 5 až 10 cm nového snehu.

Výška nového snehu bude pomerne plošná, no v utorok ráno naberie sneženie na intenzite, avšak už len v dvoch krajoch, čím sa situácia zhorší.

Intenzívne sa rozsneží predovšetkým v Banskobystrickom a v Košickom kraji, pričom snežiť bude celý deň. Do večera môže napadnúť aj viac ako 20 cm snehu. Viac o situácii v jednotlivých okresoch si môžete pozrieť na ďalšej strane TU >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Žofia
Zajtra
Skoro jasno, búrky
24 °C / 4 °C
Svetozár
Piatok
Dážď
16 °C / 5 °C
Gizela
Sobota
Občasný dážď
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Občasný dážď
23 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
22 °C / 6 °C
Bernard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd