Slovensko čaká REKORDNE teplé počasie. Teploty sa prehupnú cez magickú hranicu

Slovensko čaká REKORDNE teplé počasie. Teploty sa prehupnú cez magickú hranicu
Peter Minárik

Nasledujúci týždeň prinesie na naše územie rekordne teplé počasie, ktoré bude skôr pripomínať nastupujúcu jar ako posledný, zimný mesiac. Sneh sa roztopí aj z vyššie položených oblastí a pravdepodobne zakvitnú aj niektoré stromy, či kvety.

Cez víkend sa do našej oblasti začal od západu dostávať veľmi teplý vzduch, ktorý už stihol spôsobiť prvé problémy. Za všetko môže topiaci sa sneh. Ten sa síce už z nižších polôh roztopil, ale na horách sa stále nachádza bohatá snehová nádielka.

Topiaci sa sneh už včera začal spôsobovať problémy v podhorských oblastiach. Napríklad na Liptove museli zasahovať hasiči po tom, ako voda z topiaceho sa snehu nemala kam stiecť, keďže odtoky boli zasypané snehom a ľadom.

Vody je tak veľmi veľa a v nadchádzajúcich hodinách jej bude ešte viac. Pondelok totiž bude upršaný a do povodia sa dostane nielen topiaci sa sneh, ale aj zrážky z dažďa.

Do našej oblasti sa však zintenzívni príliv veľmi teplého vzduchu, ktorý prinesie mimoriadne vysoké hodnoty.

Teplé počasie bude pripomínať jar

Začiatok týždňa bude na severe upršaný, ale aj tu sa očakávajú teploty nad bodom mrazu. Na zvyšku územia bude prevažne oblačno s teplotami od +5 do +10 °C, čo sú veľmi vysoké hodnoty.

 

V pondelok popoludní sa však začne počasie na našom území od západu zlepšovať a na západe sa vyčasí.

Popoludní už bude na západe slnečno a slnečné lúče ešte viac zvýšia teploty. Na západe Slovenska môžu teploty opäť atakovať až magickú hranicu +15 °C.

V utorok bude teplejšie

Počas utorka zavládne už na celom našom území prevažne jasné až polooblačné počasie a utíši sa aj vietor.

Vplyvom toho sa teploty dostanú ešte na vyššie hodnoty. Na západnom Slovensku by mali teploty prelomiť hranicu +15 °C a maximálne denné teploty by sa mohli dostať až k úrovni okolo +17 °C.

 

Takéto teploty sú už rekordne vysoké. Teplotné rekordy síce neočakávame, keďže v Hurbanove bolo vo februári v roku 2021 až +21 °C, no očakáva sa pokorenie denných teplotných rekordov.

Veľmi teplé počasie by malo pokračovať aj v ďalších dňoch nového týždňa a zimné počasie je aktuálne v nedohľadne.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
28 °C / 12 °C
Adolf
Zajtra
Skoro jasno, búrky
32 °C / 12 °C
Vratislav
Streda
Skoro jasno, búrky
34 °C / 15 °C
Alfréd
Štvrtok
Skoro jasno
30 °C / 13 °C
Valéria
Piatok
Skoro jasno, búrky
32 °C / 14 °C
Alojz
Sobota
Búrky
30 °C / 12 °C
Paulína
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd