Slovensko dnes zasiahnu BÚRKY. Najintenzívnejšie budú v noci

Slovensko dnes zasiahnu BÚRKY. Najintenzívnejšie budú v noci
Peter Minárik

Naše územie opäť zažíva veľmi teplý deň, ktorý prinesie teploty, ktoré sa postupne vyšplhajú až nad hranicu +30 °C a v najteplejších oblastiach môžu ísť až nad +35 °C. Počas popoludnia však na našom území hrozia búrky, pričom ešte intenzívnejšie nás zasiahnu počas nasledujúcej noci.

Ďalší veľmi horúci a nepríjemný deň je pred nami. Príliv teplého vzduchu do našej oblasti a zároveň vplyv tlakovej výše prinesie na Slovensko ďalší veľmi horúci deň. Vďaka nemu sa môžu teploty ojedinele dostať až nad +35 °C.

Príjemné počasie to však rozhodne nebude a to v dôsledku toho, že vzduch nad našim územím je opäť vlhší a v ňom už popoludní začnú vznikať búrky.

Búrky sa vyskytnú počas dnešného popoludnia, no to nebude všetko. Počas nočných hodín by nás mal zasiahnuť komplex rozpadajúcich sa búrok, ktoré budú intenzívnejšie ako počas dnešného popoludnia.

Prvé búrky už popoludní

Už v týchto chvíľach možno na severe a východe nášho územia pozorovať o čosi viac oblačnosti ako na zvyšku Slovenska, kde panuje slnečné počasie.

V nadchádzajúcich minútach sa začnú tvoriť aj slabšie prehánky a počas popoludnia hrozia búrky. S dnešnými búrkami však počítajte len v jednej časti Slovenska a to na východe.

V oblasti východného Slovenska tak počas popoludnia treba počítať s výskytom prehánok a búrok, ktorých najnebezpečnejším sprievodným javom budú prívalové zrážky.

V noci príde druhá vlna búrok

V priebehu podvečerných hodín bude treba pozornosť sústrediť na česko-poľské pohraničie. Práve tu sa začne vytvárať výraznejšia vlna búrok, ktorá sa večer a v noci vydá smerom nad naše územie.

Prakticky by sa mohla zopakovať situácia z uplynulej noci, kedy k nám z Poľska postúpila vlna búrok, ktorá priniesla búrky najmä na sever a východ krajiny, kde udrelo spolu až 5800 bleskov.

Počas noci sa tak pripravte v Žilinskom, v Prešovskom a v Košickom kraji na možnosť intenzívnych búrok s dažďom, pri ktorých zároveň aj zosilnie vietor. Tieto búrky však budú príjemným osviežením po dnešnom horúcom dni.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Búrky
23 °C / 5 °C
Viola
Zajtra
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Zina
Streda
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Štvrtok
Polooblačno
26 °C / 8 °C
Želmíra
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd