Slovensko sa zobúdza do ďalších problémov. Snežiť bude aj dnes. Dokedy?

Slovensko sa zobúdza do ďalších problémov. Snežiť bude aj dnes. Dokedy?
Peter Minárik

Noc priniesla na naše územie ďalšiu snehovú nádielku, ktorá komplikuje dopravu predovšetkým v centrálnej časti Slovenska. Sneženie však robí problémy aj na západe a snežiť bude aj počas dnešného dňa.

Počasie už niekoľko hodín ovplyvňuje na našom území tlaková níž, ktorá má svoj stred nad východným Maďarskom a tu sa aj vypĺňa. Táto tlaková níž pumpovala aj počas celej noci do našej oblasti vlhký vzduch, ktorý prinášal na naše územie sneženie.

Na západnom a východnom Slovensku však bola situácia, čo sa skupenstva týka komplikovaná. Napríklad na západe v okolí Nitry, či Nových Zámkov pršalo, ale už v Komárne snežilo a napadla vrstva snehu. Podobne je na tom aj východ, kde snežilo, ale v Košiciach, či východne od spojnice Prešov-Košice pršalo.

Cesty sú pod snehom

Sneženie tak počas noci prinieslo najviac snehu na juh Podunajskej nížiny a na stredné Slovensko, kde je situácia najkomplikovanejšia.

Viaceré cesty na strednom Slovensku sú zasnežené, pričom najhoršia situácia je na horských priechodoch z ktorých mnohé sú pre kamiónovú dopravu neprejazdné.

Problémy však zasiahli aj severné Slovensko. Najmä na Liptove a pod Tatrami celú noc husto snežilo. Cesty su pod niekoľkocentimetrovou vrstvou a pod snehom je aj severná diaľnica D1. Ako uvádza Slovenská správa ciest, tak pod snehom je diaľnica D1 Ivachnová - Jánovce, D3 na Kysuciach, R3 obchvat Hornej Štubne, R3 na Orave a R1 a R2 na strednom Slovensku.

Problémy však hlásia vodiči aj v Podunajskej nížine, predovšetkým v okresoch Komárno, Nové Zámky a Levice. Na cestách treba mať strpenie. Situácia sa výrazne začne zlepšovať až v priebehu dnešného dňa, kedy sa teploty dostanú nad nulu.

Snežiť bude aj dnes

Slovensko však bude sužovať sneženie aj počas dnešného dňa. To najintenzívnejšie sneženie síce už máme za sebou, ale aj cez deň bude snežiť najmä na strednom a severnom Slovensku, kde ešte môže dochádzať k ďalším problémom, ale s blížiacim sa poludním sa začne situácia zlepšovať, keďže zrážky začnú ustávať.

V priebehu dnešného popoludnia začne intenzita sneženia prudko klesať a vo večerných hodinách by malo sneženie na našom území definitívne ustať.

Nadchádzajúce dni by mali byť ešte mrazivé, no už bez snehu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
23 °C / 6 °C
Roland
Zajtra
Skoro jasno
20 °C / 3 °C
Viktória
Sobota
Polooblačno
21 °C / 4 °C
Blažena
Nedeľa
Prehánky, búrky
22 °C / 7 °C
Pankrác
Pondelok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Servác
Utorok
Prehánky
20 °C / 7 °C
Bonifác
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd