Slovensko v utorok zasiahnu silné búrky po vlne horúčav do +32 °C

Peter Minárik

Utorok prinesie na naše územie veľmi intenzívne búrky. Cez naše územie totiž bude postupovať studený front pred ktorým do našej oblasti vyvrcholí prílev veľmi teplého vzduchu, ktorý vytiahne teploty až nad hranicu +30 °C.

Na Slovensko mieri ďalšia vlna nebezpečného počasia. Naše územie zasiahne počas utorka. Najskôr nás čaká prevažne pokojné a veľmi teplé počasie, pri ktorom budú teploty na západe Slovenska stúpať až k hranici +32 °C, no popoludní začnú vystrájať intenzívne búrky.

Postará sa o to postupujúci studený front, ktorý si to namieri cez naše územie. Ešte pred týmto studenom frontom začnú na východe Slovenska vznikať tzv. predfrontálne búrky, ktoré prinesú krúpy a pomerne intenzívne zrážky, ktoré môžu spôsobovať aj lokálne zatopenie.

Búrky na východnom Slovensku začnú vznikať už krátko po 12:00.

Najintenzívnejšie búrky hrozia v južnej a vo východnej polovici východného Slovenska. Popoludní však začnú vystrájať búrky, ktoré už budú vznikať na postupujúcom studenom fronte.

Tieto búrky sa nad naše územie priženú od severozápadu z Moravy a z Rakúska a zatiaľ čo predfrontálne búrky na východe budú prinášať predovšetkým lejak a krúpy, tak búrky na čele studeného frontu budú prinášať aj silný nárazový vietor.

Búrky sa na Slovensko priženú po 14:00. Najskôr zasiahnu Záhorie a Považie a po 15:00 už hrozia na väčšine západného a stredného Slovenska. 

Do večera by sa mali búrky presunúť do oblasti východného Slovenska a naše územie by mali opustiť do 21:00.

V utorok sa tak pripravte na ďalšiu vlnu intenzívnych búrok, ktoré prinesú prívalové lejaky, krúpy, ale aj silný nárazový vietor. Viac o situácii vo vašom okrese nájdete TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd