Slovensko zasiahnu búrky a prehánky. Prvé búrky už začínajú vznikať

Peter Minárik

Počasie dnes na našom území ovplyvňuje studený front na ktorom sa tvoria početné prehánky. Začali však vznikať už aj prvé búrky.

Slovensko dnes zasiahnu búrky o ktoré sa postará postupujúci studený front. Na ňom sa už krátko popoludní začali vytvárať prvé prehánky, ktoré sa vyskytujú predovšetkým  v okolí Bratislavy. 

Už sa však začali iniciovať aj prvé búrky. Prvá búrka sa v súvislosti s prehánkou vyskytla pri Piešťanoch. Tá sa však nevyvinula do výraznejšej búrky a priniesla len tri blesky.

S pribúdajúcimi hodinami však treba počítať s tým, že búrok aj prehánok bude na našom území čoraz viac.

Podľa aktuálnych predpovedí numerických modelov by sa najviac búrok malo vyskytovať v oblasti stredného Slovenska a to predovšetkým v oblasti hôr.

Dnešné prehánky a búrky prinesú na naše územie aj početné zrážky. Pri búrkach prechodne zosilnie vietor a ojedinele sa môžu vyskytnúť aj krúpy s priemerom do 1 cm.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd