SNEH: Lyžovačka na Slovensku pokračuje. Kde si môžete cez víkend poriadne zalyžovať?

SNEH: Lyžovačka na Slovensku pokračuje. Kde si môžete cez víkend poriadne zalyžovať?
Veronika Salayová

Lyže ešte určite neodkladajte a ak máte chuť, cez víkend si ešte môžete poriadne zalyžovať v týchto strediskách. Snehu tento týždeň pribudlo a podmienky sú pre lyžiarov priaznivé. 

Ochladenie a sneženie z uplynulých dní zabezpečili dobré podmienky pre jarnú lyžovačku vo Vysokých a Nízkych Tatrách, kde si môžete cez víkend dosýta zalyžovať. 

Svoje brány počas nadchádzajúceho víkendu otvorí Jasná aj Tatranská Lomnica.  Na Chopku aktuálne leží okolo 50 cm snehu a napríklad v Lomnickom sedle aj viac ako 100 cm. 

Kam za kvalitnou lyžovačkou?

Lyžiarske stredisko Jasná ponúkne lyžiarom upravené trasy na južnej strane Chopku, na ktorých sa nachádza v priemere ešte takmer pol metra snehu.

 

Víkendoví lyžiari sa môžu v Jasnej zo severe lanovkami vyviezť až na Chopok a následne využívať zjazdovky Predné a Zadné Dereše až po Kosodrevinu. V prevádzke budú lanovky zo severu aj juhu v priamych líniách na Chopok aj pre turistov.

„Vo Vysokých Tatrách bude v prevádzke najvyššie položená zjazdovka v Lomnickom sedle, na ktorej sa nachádza ešte stále viac ako meter snehu. Aj tam v uplynulých dňoch vďaka ochladeniu pribudlo takmer 20 centimetrov nového snehu, ktorý pomôže ešte lepšie pripraviť zjazdovku na víkendovú prevádzku,“ uviedol pre TASR hovorca prevádzkovateľa stredísk v Tatrách Marián Galajda.

Vysoké Tatry budú pre návštevníkov pripravené

Lyžiari aj turisti majú vo Vysokých Tatrách k dispozícii lanovky z Tatranskej Lomnice na Skalnaté Pleso a v prevádzke bude aj visutá lanová dráha na Lomnický štít. 

Peší návštevníci môžu využiť aj pozemnú dráhu zo Starého Smokovca na Hrebienok či lanovku zo Štrbského Plesa na Solisko.

 

Lyže preto ešte neodkladajte a vyberte sa na hory. Je totiž dosť pravdepodobné, že budete mať jednu z posledných možností si počas tohtoročnej sezóny ešte poriadne zalyžovať. Na Slovensko totiž prichádza veľké víkendové oteplenie. 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
25 °C / 10 °C
Florián
Zajtra
Prehánky, búrky
25 °C / 5 °C
Lesana
Pondelok
Prehánky, búrky
23 °C / 5 °C
Hermína
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 6 °C
Monika
Streda
Prehánky
21 °C / 4 °C
Ingrida
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 6 °C
Roland
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd