Sneh opäť robí problémy. Polícia apeluje na východniarov, nech nejazdia

Veronika Salayová

Po včerajšej kalamite na východe Slovenska sa situácia na nejaký čas upokojila, no opäť začínajú problémy na cestách v dôsledku silného sneženia a námrazy. Polícia apeluje na ľudí, nech radšej nejazdia, ak nemusia. 

Včerajšie počasie spôsobilo na východe Slovenska mnohé komplikácie, ktoré si vyžiadali viacero dopravných nehôd, výpadky prúdu či vyvrátených stromov a pod. V nedeľu poobede sa situácia upokojila a cestári boli v teréne až do nočných hodín, aby bola premávka dnes ráno čo najplynulejšia.

Doprava sa v mestách ako Košice a Prešov viac-menej dostala do normálu, vlaky mali o niečo viac problémov. Mnohé zrušili alebo mali veľké meškanie aj dnes. S príchodom ďalšieho sneženia, vetra a poklesu teplôt prichádzajú ďalšie problémy na cestách. 

Neprejazdné úseky

Polícia v Košickom kraji hlási komplikácie na viacerých úsekoch ciest. Cesta od Pereša smerom na košické letisko je momentálne uzavretá v oboch smeroch, dôvodom je vyťahovanie nákladného vozidla z priekopy, informuje polícia. 

Pre záveje je neprejazdná aj cesta na trase Budimír - Družstevná pri Hornáde. Neupravený a ťažko prejazdný je tiež úsek Košice - Jasov, pre TASR informovala košická krajská hovorkyňa Lenka Ivanová. Polícia apeluje na vodičov, aby sa na cesty vydali len v nevyhnutných prípadoch.

V okres Košice-okolie dochádza k problémom aj v obci Slanec. Vozidlá v častiach, kde sa nachádza súvislá snehová pokrývka, nevedia vyjsť do kopca. Od Slanca do Kalše sa šmýka.

„Horský priechod Dargov je prejazdný, na vozovke sa nachádza utlačená vrstva snehu,“ dodala Ivanová. Dobšinský kopec je naďalej prejazdný len pre osobnú dopravu.

Žiadna vážna nehoda

Dobrou správou je, že doposiaľ policajti na území Košického kraja nezaznamenali žiadnu vážnu dopravnú nehodu, zväčša išlo o škodové udalosti, uviedla hovorkyňa s tým, že aj v pondelok je v teréne maximálny počet policajtov. Vodičov na cestách žiada o trpezlivosť a ohľaduplnosť.

Z dôvodu pretrvávania nepriaznivých poveternostných podmienok v oblastiach Košice, Nižná Šebastová a Spišská Nová Ves je stále v platnosti I. kalamitný stupeň.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
17 °C / -1 °C
Alojza
Zajtra
Skoro jasno
15 °C / 1 °C
Kvetoslava
Piatok
Oblačno
15 °C / 1 °C
Aurel
Sobota
Skoro jasno
19 °C / -2 °C
Demeter
Nedeľa
Skoro jasno
20 °C / -3 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
17 °C / -2 °C
Dobromila
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd