Sneh zasypáva diaľnicu D1. Pod snehom sú aj rozkvitnuté stromy, kvety. Takto to teraz vyzerá

Peter Minárik

Slovensko zasypáva výdatné sneženie, ktoré komplikuje dopravu a v teréne je už množstvo mechanizmov. Pod snehom sa ocitajú celé mestá a obce na severe Slovenska. Snežiť by malo až do skorého rána.

Intenzívne sneženie od večerných hodín komplikuje situáciu na severe Slovenska. Pred polnocou sa začala situácia zhoršovať po tom, čo hranica sneženia v Žilinskom kraji klesla na zhruba 500 m n.m. Pod snehom sa tak začínajú ocitať viaceré mestá a obce.

Vodiči hlásia komplikácie predovšetkým na horských prechodoch a na severnej diaľnici D1. Sneženie by malo pokračovať až do skorých ranných hodín. Pod snehom skončí väčšina Žilinského kraja a severu Banskobystrického kraja, ako aj Spiš a Tatry.

Veľa snehu na horských priechodoch

Najviac snehu je aktuálne na našich horských priechodoch. Najhoršia situácia je na Čertovici, na Donovaloch a na Šturci. Vodiči hlásia najviac snehu na Čertovici, no cestári horský priechod neustále pluhujú a ten je zatiaľ prejazdný.

HP Čertovica
HP Čertovica, foto: FB - Ako sú na tom horské priechody
 


Pod snehom je aj horský priechod Donovaly. Ten je taktiež síce prejazdný, avšak cestári upozorňujú vodičov, aby to rozhodne na letných pneumatikách ani neskúšali.

HP Donovaly
HP Donovaly, foto: FB - Ako sú na tom horské priechody

Spomalená doprava pre množstvo čerstvého snehu je aj na severnej diaľnici D1 medzi Popradom a Ružomberkom. Diaľnicu taktiež pokrýva husté sneženie.

severná diaľnica D1
severná diaľnica D1, foto: FB - Ako sú na tom horské priechody

Pod snehom sa ocitajú prakticky všetky cesty na horných Kysuciach, na Orave, na Liptove a na Spiši. Na cestách tak treba byť opatrní a to až do ranných hodín, kedy sa postupne očakáva slabnutie zrážok.

 

Pod snehom sú aj stromy a kvety

Sneženie by malo ustávať až v ranných hodinách. Na severe napadne priemerne okolo 5 cm čerstvého snehu, vo vyšších polohách napadne až okolo 10 cm. Na horách by mohlo pripadnúť až do 15 cm čerstvého snehu.

 

Čerstvá nádielka snehu pokrýva aj mestá a obce na severe Slovenska. Po teplom začiatku apríla, ktorý zobudil prírodu sa tak naskytá pohľad na celkom utrápenú prírodu.

 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
25 °C / 10 °C
Florián
Zajtra
Prehánky, búrky
25 °C / 5 °C
Lesana
Pondelok
Prehánky, búrky
23 °C / 5 °C
Hermína
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 6 °C
Monika
Streda
Prehánky
21 °C / 4 °C
Ingrida
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 6 °C
Roland
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd