Snehové vločky sa objavia už v noci. Kde ?

Peter Minárik

Vianočná noc prinesie na celé naše územie ochladenie a po polnoci sa už v niektorých oblastiach dočkajú aj snehových vločiek. V ktorých ?

Upršaný Štedrý deň sa blíži ku koncu. Vianoce na blate však nezotrvajú dlho. Už v priebehu nasledujúcich hodín sa na našom území ochladí.

Môže za to studený front, ktorý v týchto chvíľach opúšťa naše územie a za ním sa k nám začína dostávať studený vzduch.

Ten k nám prúdi po okraji tlakovej níže, ktorej stred sa nachádza nad Pobaltím. Studený vzduch sa nad naše územie dostane až z Arktídy.

V nočných hodinách začne hranica sneženia na našom území postupne klesať. Po polnoci sa na severe územia dostane na hranicu okolo 500 m n.m. a v priebehu zajtrajšieho dňa bude naďalej klesať.

Hranica sneženia síce poklesne postupne na celom našom území, no problémom bude to, že zrážok výrazne ubudne. V studenom vzduchu sa budú vytvárať výlučne na severe Slovenska.

Tu ako počas 1. tak aj 2. sviatka vianočného treba počítať prevažne s oblačným počasím a so snehovými prehánkami, prípadne slabým občasným snežením.

Teploty budú naďalej klesať a vianočné sviatky postupne na celom našom území síce nebudú ani tak na snehu, ako na ľade.

Už nasledujúce ráno sa tak obyvatelia severného Slovenska zobudia do chladného rána a vyskytnúť sa môže aj poprašok. V ktorých oblastiach napadne sneh môžete vidieť na mape nižšie.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd