Sneženie komplikuje dopravu. Kde všade si dávať pozor?

Sneženie komplikuje dopravu. Kde všade si dávať pozor?
Veronika Sádovská

Husté sneženie skomplikovalo dopravu hneď na niekoľkých miestach. Záchranné zložky sú od rána v pohotovosti. Vodiči hlásia aj neupravené cesty.

Problémy v doprave sú hlásené takmer na celom našom území. Spôsobuje ho napadaný sneh, neupravené cesty, ale aj poľadovica. Prvá výrazná snehová nádielka tejto sezóny tak dáva poriadne zabrať motoristom, cestárom aj záchranným zložkám.

Problémy začali už v noci

Sneh, ktorý k nám prišiel už včera večer, počas noci začal robiť na cestách problémy. Pre nákladné autá nad 10 metrov uzatvorili horský priechod Donovaly. Uzávierka stále platí. Uzavretá je už aj Soroška pre autá nad 10 metrov a to obojsmerne.

Hlavne na východnom Slovensku sa aktuálne na cestách nachádza niekoľko skrížených kamiónov. Na zvyšnom území sú hlásené desiatky nehôd spojené s neupravenými cestami či poľadovicou.

Kamióny sa šmýkajú aj za Novou Kelčou v smere do Holčíkoviec, medzi Svidníkom a Stropkovom, za Košicami - Perešom v smere do Malej Idy. Všetky tieto miesta sú veľmi ťažko prejazdné.

Na mnohých ďalších miestach sú hlásené neupravené cesty. 

Snežiť bude aj naďalej

Snehová kalamita sa dnes očakáva hlavne na strednom a východnom Slovensku. Najviac snehu a to až 40 centimetrov sa očakáva na krajnom východe v oblasti Polonín a Vihorlatu.

Na zvyšnom území, okrem západného Slovenska, spadne dnes od 10 do 20 centimetrov. Prvé centimetre už máme za sebou, avšak plošné zrážky očakávame ešte celé dopoludnie.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd