Sneženie pokrýva slovenské cesty

Peter Minárik

Do práce v noci vyrazia cestári na viacerých miestach. Sneh už začal pokrývať cesty. Aktuálna správa Slovenskej správy ciest hovorí o tom, že čerstvý sneh do 1 cm sa nachádza na D1 v úseku Hybe - Važec a taktiež na R4 - obchvat Svidníka.

Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne mokrý, na západnom Slovensku suchý až vlhký. V hornatejších oblastiach stredného Slovenska sa na povrchu vozoviek nachádza miestami vrstva kašovitého alebo utlačeného snehu do výšky 1 - 2 cm. Na väčšine územia Prešovského kraja a v hornatých okresoch Košického kraja sa na povrchu vozoviek nachádza vrstva čerstvého snehu do 1 - 2 cm, v okrese Rožňava do 3 cm.

Horské priechody (HP) sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý. Kašovitý sneh do výšky 1 cm je na vozovke HP Besník, miestami do výšky 1 - 2 cm na HP Súľová, Grajnár, Čertovica a Chorepa. Čerstvý sneh do výšky 1 - 2 cm sa aktuálne nachádza na HP Vernár, Branisko, Štós a Podspády, do výšky 3 cm na HP Dobšiná.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
17 °C / -1 °C
Alojza
Zajtra
Skoro jasno
15 °C / 1 °C
Kvetoslava
Piatok
Oblačno
15 °C / 1 °C
Aurel
Sobota
Skoro jasno
19 °C / -2 °C
Demeter
Nedeľa
Skoro jasno
20 °C / -3 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
17 °C / -2 °C
Dobromila
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd