Sneženie príde opäť v noci. Bude výdatnejšie

Peter Minárik

Máme za sebou prvú noc meteorologickej zimy, ktorá veru bola zimná. Na mnohých miestach západného, severozápadného a severného Slovenska napadol čerstvý sneh. Toto však bol len začiatok.

Počas nadchádzajúcej noci postúpi studený front, ktorý prinesie ešte výdatnejšie zrážky. Treba však zdôrazniť, že až tak pozitívne to pre milovníkov zimy nebude. Počas dnešného dopoludnia totiž počasie ovplyvní teplý front, ktorý k nám vtiahne na pár hodín teplejší vzduch. To však bude postačovať na to, aby hranica sneženia vystúpila na 500 m n.m. Sneženie tak nížiny nemôžu očakávať a už počas dnešného dňa sa snehové zrážky zmenia na kvapalné.

Zrážky sa začnú na celom území meniť na snehové opäť v noci na piatok. Na severe však bude snežiť stále a výdatnejšie. Do soboty tu napadne od 15 do 30 cm, vo vyšších polohách až do 50 cm. Na cestách to začne byť komplikované. Rozfúka sa totiž silný vietor, ktorý bude vytvárať snehové záveje až do výšky 1 metra.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd