Sneženie sa blíži a zasiahne najmä západ. V Alpách očakávajú kalamitu

Peter Minárik

Už o niekoľko hodín zasiahne naše územie ďalšia vlna sneženia, no zatiaľ čo u nás sneženie nespôsobí výraznejšie problémy, tak meteorológovia v Rakúsku už teraz varujú pred vyčíňaním nebezpečného počasia.

Od západu sa nad našu oblasť nasúva teplý front, ktorý už čoskoro prinesie vlnu sneženia. Sneženie zasiahne predovšetkým západné Slovensko.

U nás by sneženie nemalo spôsobovať výraznejšie problémy, nakoľko dorazí mimo hlavnú dopravnú špičku, no iná situácia sa očakáva v krajinách, západne od nás. Predovšetkým v Rakúsku počítajú s výraznými komplikáciami.

Sneženie prinesie na Slovensko okolo 5 cm

Snežiť by malo začať na našom území v ranných hodinách. Prvé snehové vločky začnú na našom území v súvislosti s teplým frontom padať okolo 2:00.

Už teraz však na severe Slovenska sneží, no sneženie tu nesúvisí s teplým frontom, ale s prevládajúcim chladným a vlhkým severným prúdením v ktorom sa vytvárajú tieto zrážky.

Ďalšiu vlnu zrážok však prinesie teplý front, pričom jeho pohyb sa nad našou oblasťou zastaví. Sneženie zasiahne predovšetkým krajný západ, kde by mohlo napadnúť aj okolo 5 cm snehu a to vrátane Bratislavy.

Výdatné sneženie v Rakúsku

Teplý front sa zastaví západne od Slovenska a bude prinášať zrážky predovšetkým do oblasti Rakúska a Česka. Predovšetkým v Rakúsku varujú meteorológovia pred snežením.

Očakávaná snehová nádielka v Rakúsku
Očakávaná snehová nádielka v Rakúsku

Snežiť tu začína už v týchto chvíľach a do konca víkendu by tu mohlo napadnúť niekoľko centimetrov snehu, vrátane najnižších rakúskych oblastí.

V Alpách sa očakáva výdatnejšie sneženie a to od 20 až do 40 cm snehu. Polícia už teraz varuje vodičov, aby zvážili svoje cesty.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd