SNEŽENIE uzatvára cesty. Na juhu vyhlásili pre sneh MIMORIADNY stav

SNEŽENIE uzatvára cesty. Na juhu vyhlásili pre sneh MIMORIADNY stav
Peter Minárik

Po nočnom snežení je na našich cestách množstvo problémov. Veľké problémy spôsobuje sneženie na juhu Slovenska, kde vyhlásili dokonca pre sneženie 1. situačný stupeň 

Uplynulá noc priniesla na naše územie vlnu intenzívneho sneženia. Počas celej noci snežilo predovšetkým na juhu západného Slovenska a na celom strednom Slovensku, pričom najintenzívnejšie snežilo v Banskobystrickom kraji. V týchto oblastiach napadlo počas noci od 10 do 15 cm snehu.

Sneženie spôsobuje na cestách rozsiahle dopravné problémy. V Banskobystrickom kraji museli pre sneženie vyhlásiť 1. situačný stupeň.

Kalamita na juhu

Na juhu Banskobystrického kraja napadol v noci veľmi ťažký sneh. Z dôvodu mimoriadneho stavu je v okrese Krupina vyhlásený 1.situačný stupeň na cestách.

Problémy spôsobilo intenzívne sneženie, vplyvom čoho padali konáre a stromy na cesty, pričom viaceré cesty sú neprejazdné.

Intenzívne sneženie v oblasti pokračuje, pričom situácia sa bude zlepšovať až v priebehu dnešného popoludnia.

Na cestách je množstvo snehu

Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý, okrem D1 Ivachnová - Levoča, kde je vrstva kašovitého snehu do 1 cm. Vrstva čerstvého až kašovitého snehu hr. 1-3 cm sa nachádza na R3 obchvat Hornej Štubne, R3 na Orave a R1 Žiar nad Hronom - Hronská Dúbrava. Na R1 Hronská Dúbrava - Banská Bystrica a R2 Budča - Zvolen - Kriváň je vrstva kašovitého snehu do 4-5 cm.

Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne pokrytý čerstvým, kašovitým až utlačeným snehom v hrúbke 1-3 cm, miestami do 4-5 cm, na ceste II/578 Skalka - Kremnica a na cestách II. a III. triedy v okrese Krupina až do 5-10 cm. Cesty na krajnom západe Slovenska sú prevažne mokré.

Horské priechody (HP) na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek HP je pokrytý vrstvou čerstvého, kašovitého až utlačeného snehu 1-3 cm. Iba HP Biela Hora, Havran, Pezinská Baba, Šútovce, Soroška majú vozovky mokré.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd