Sneží na viacerých miestach, no od západu prichádzajú pre milovníkov zimy nepríjemné správy

Sneží na viacerých miestach, no od západu prichádzajú pre milovníkov zimy nepríjemné správy
Peter Minárik

Počasie aktuálne na našom území ovplyvňuje oklúzny front, ktorý prináša sneženie, no zároveň sa od západu začína aj otepľovať. Všetci milovníci zimy musia byť sklamaní, keďže zima postupne od západu končí.

Ako sa očakávalo, tak v noci začal počasie na našom území ovplyvňovať oklúzny front, ktorý od západu priniesol sneženie, ktoré sa aktuálne šíri cez naše územie smerom na východ.

Najviac snehu napadlo na krajnom západe, kde sa nová výška snehovej pokrývky pohybuje okolo 5 cm. V oblasti Malých Karpát napadlo aj viac. Snežilo aj v našom hlavnom meste. V Bratislave napadlo najviac snehu od začiatku tejto zimy.

Sneženie sa v týchto chvíľach vyskytuje aj naďalej na západnom a strednom Slovensku, no dostáva sa už aj nad východ, kde sneženie slabne a slabnúť bude aj v nadchádzajúcich minútach.

Začína sa otepľovať

Teraz však prichádzajú nepriaznivé správy pre všetkých milovníkov zimy. Za oklúznym frontom k nám totiž začína prúdiť od západu teplejší vzduch.

Ten spôsobuje už na krajnom západe oteplenie, ktoré bude čoraz intenzívnejšie. Na západnom Slovensku sú ešte teploty na hodnotách okolo nuly, ale západnejšie, vo Viedni sú už na +1 °C. Čím západnejšie pôjdeme, tým je teplejšie. České Budejovice hlásia +6 °C a Salzburg dokonca až +9 °C.

Tento teplý vzduch sa dostane aj nad naše územie. Na krajnom západe už s mrazom nepočítajte a teploty budú stúpať aj počas noci. Na západe môže byť zajtra až okolo +5 °C.

Sneh nemá šancu, príde aj dážď

Na krajnom západe sa už teplý vzduch mieša s chladným a lokálne tu aj prší. Počas popoludnia sa na severozápade ešte očakávajú zrážky, ktoré však už budú výlučne kvapalné.

Snehová pokrývka sa už v týchto chvíľach začína v oblasti západného Slovenska topiť a jej topenie bude pokračovať aj v nadchádzajúcich hodinách.

Odmäk však čaká celé naše územie. V nadchádzajúcich dňoch nás dokonca čaká dážď, ktorý urýchli topenie snehu a na juhu pôjdu teploty až na +9 °C. Detailnejšiu predpoveď na nasledujúce dni si pozrite TU >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd