Stav katastrofy platí v ďalších oblastiach. Problémov je stále viac

Stav katastrofy platí v ďalších oblastiach. Problémov je stále viac
Peter Minárik

Problémov v Nemecku stále pribúda a ďalšie regióny vyhlasujú stav prírodnej katastrofy. Situácia sa napriek slabnúcim zrážkam ešte výraznejšie nezlepšuje. Naviac, popoludní a večer sa čakajú ďalšie zrážky.

Nemecko aj naďalej sužujú povodne. Problémy sú hneď na niekoľkých miestach. Nejazdia vlaky, problémy sú na diaľniciach a čoraz viac okresov vyhlasuje stav katastrofy.

Stav katastrofy platí v južnom Nemecku

Hasiči od nedele rána pomáhajú v boji proti záplavám v záplavových oblastiach v bavorskom okrese Dillingen an der Donau. Nasadených je niekoľko desiatok hasičov. V oblasti platí stav katastrofy.

Stav katastrofy platí aj v hornobavorskom okrese Dachau. Pre kritický vývoj povodní v obci Petershausen a napätú situáciu v iných komunitách okresný správca Stefan Löwl (CSU) v nedeľu skoro ráno vyhlásil katastrofu, oznámil okresný úrad.

Vo Wertingene (Bavorsko) muž ťahá odpadkový kôš cez zaplavenú ulicu
Vo Wertingene (Bavorsko) muž ťahá odpadkový kôš cez zaplavenú ulicu, Štefan Puchner/dpa
 

Tento krok sa stal nevyhnutným, pretože miestne sily už nestačia na to, aby v najbližších hodinách dokázali zasahovať pri všetkých nahlásených incidentoch. 

Stav katastrofy už platí v ďalších desiatich okresoch: okres Pfaffenhofen an der Ilm, Augsburg, Schrobenhausen, Dillingen, Freising, Donau-Ries, Unterallgäu, Günzburg, Aichach-Friedberg a Neu-Ulm.

Pretrhla sa priehrada

Pri Pfaffenhofene v Bavorsku sa pretrhla priehrada! Dve hrádze už dážď nevydržali. Ide o priehrady v oblasti obce Baar-Ebenhausen na rieke Paar, prítoku Dunaja, uviedol hovorca okresného úradu.

 

Pri záchrannej akcii v Pfaffenhofen an der Ilm v Hornom Bavorsku zahynul hasič. Hovorca okresného úradu Pfaffenhofen an der Ilm uviedol, že sa prevrátil na člne počas operácie s tromi kolegami a skoro ráno ho našli mŕtveho.

Ďalšie zrážky sa čakajú a Dunaj stúpa

Ďalšie zrážky sa očakávajú dnes popoludní. Na juhu Nemecka by mohlo spadnúť 20 až 50 mm zrážok a to počas búrok. Zrážky tak spôsobia lokálne problémy.

Stále rastie aj Dunaj. Hladiny vodných tokov sa postupne zvýšia aj v Rakúsku a večer aj na našom území. Viac sa dočítate TU >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd