Stred týždňa bude typicky jesenný. Čo nás dnes čaká?

Stred týždňa bude typicky jesenný. Čo nás dnes čaká?
Zuzana Macháčová

Streda prinesie spočiatku daždivé počasie, a dokonca bude fúkať aj nepríjemný vietor. Nezabudnite si doma dáždniky. Popoludní bude dážď ustávať. 

Dnes sme sa prebudili do daždivého rána. Dážď prinesie od západu až juhozápadu zvlnený studený front, ktorý sa presúva do strednej Európy. Západne od nás sa na ňom prehĺbi samostatná tlaková níž, pričom jej stred sa bude presúvať tiež na severovýchod.

Cez deň sa do našej oblasti od juhu prechodne rozšíri výbežok tlakovej výše, ktorá prinesie zmenšenie oblačnosti a postupné ustávanie zrážok. Teplotne sa naše územie dostane do intervalu od +11 °C do +19 °C. 

Streda prinesie aj nepríjemný vietor

Po upršanej noci sa počasie cez deň postupne zlepší, no bude však veľmi veterno, preto sa dnes určite oblečte teplejšie. 

Frontálne zrážky boli v noci miestami aj výdatné, a to najmä na strednom Slovensku. Dobrou správou je, že počas dňa postupne zoslabnú.

Zosilnie však vietor, ktorý zafúka od západu rýchlosťou do 30 km/h, v nárazoch do 55 km/h. Nepríjemne veterno však bude najmä na horách, kde môžu nárazy vetra dosiahnuť 110 km/h. 

Predpoveď na stredu

Na západnom Slovensku bude dnes spočiatku veľká oblačnosť, ale tá sa postupne zmenší, až bude premenlivo oblačno. Na severe sa môžu ešte dopoludnia vyskytnúť lokálne prehánky. Teplota vystúpi na +15 °C až 18 °C. 

Stred Slovenska v stredu očakáva najprv veľkú, neskôr postupne premenlivú oblačnosť s prehánkami najmä v Žilinskom kraji. Našťastie, popoludní sa počasie zlepší a zrážky ustanú. Teplota sa bude pohybovať od +11 °C do 18 °C. 

Aj východ Slovenska sa dnes prebudí do veľkej oblačnosti, miestami s prehánkami alebo dažďom. Aj tu popoludní zrážky ustanú a postupne sa zmenší aj oblačnosť. Teplota sa bude pohybovať od +13 °C do +19 °C a bude tu veterno.

Počasie sa po daždivej noci zlepší aj na horách. Oblačnosti bude menej a zrážky sa vyskytnú len miestami. Kaziť to bude veľmi nepríjemný vietor, preto radšej dnes turistiku odložte. Vo výške 1 500 m bude +6 °C. 

Ak vás zaujíma, aké počasie nás čaká nasledujúce dni, tak sa to dozviete v našej dennej predpovedi počasia TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd