Streda bude pokračovať v teplom a slnečnom počasí. Užite si tieto lúče, lebo prichádza ZMENA

Streda bude pokračovať v teplom a slnečnom počasí. Užite si tieto lúče, lebo prichádza ZMENA
Veronika Sádovská

Predpoveď počasia na stredu ešte sľubuje teplé a slnečné počasie hodné prvého mája. Od zajtra sa ale počasie zmení a preto si dnes ešte poriadne užite teplo a slnko.

Do našej oblasti v teplom vzduchu ešte stále bude zasahovať okraj slabnúcej tlakovej výše a preto aj dnes nás čaká slnečné a teplé počasie pripomínajúce začiatok leta, ktoré sa už neúprosne blíži.

Posledný jarný mesiac tak začne veľmi dobre a dnešný sviatok si tak môžete naplno užiť vonku. Počasie vám bude priať.

 

Predpoveď na 1. mája

Prvý máj prinesie so sebou podobné maximá ako predchádzajúce dni. Vďaka teplému vzduchu boli aj nočné teploty príjemné a tie denné tak môžu znova vystúpiť poriadne vysoko až na letné hodnoty.

Tešiť sa môžete na najvyššie denné teploty v rozpätí od +22 °C do +26 °C, v severných okresoch stredného a východného Slovenska môžu byť tieto maximá okolo +21 °C.

Očakávané denné maximálne teploty
Očakávané denné maximálne teploty, imeteo.sk

Teplo zostáva aj na horách, kde v nadmorskej výške 1 500 metrov bude okolo +12 °C.

Okrem teplého vzduchu, pocit tepla znásobí aj juhovýchodný vietor, ktorý bude na väčšine územia len slabý a fúkať bude rýchlosťou od 5 do 25 km/h, len na západe môže v nárazoch dosiahnuť až 40 km/h.

Pri prvomájových vatrách si dajte pozor

Na Slovensku je obľúbené robiť ohne a vatry na 1. mája, dajte si však pozor, aby to neskončilo ako včerajšie pálenie čarodejníc u našich susedov. Dodržiavajte zásady bezpečnej manipulácie s ohňom a vždy majte pri sebe dostatok vody na prípadné uhasenie požiaru.

 

Dnešný teplý sviatočný deň si môžete užiť aj v prírode, keďže bude jasno až polojasno a zrážky na našom území vôbec neočakávame. Tento stav počasia ale nebude trvať dlho, pretože už od zajtra nás čaká zmena počasia.

Záver týždňa a víkend prinesú zrážky aj búrky, preto ak sa chystáte na výlet, pozrite si najprv našu predpoveď na 15 dní. Zrážky so sebou prinesú aj ochladenie, ktoré bude na niektorých miestach výrazné. Mrazy ale už v najbližších dňoch nehrozia.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Zina
Zajtra
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Štvrtok
Polooblačno
26 °C / 8 °C
Želmíra
Piatok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Ela
Sobota
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Urban
Nedeľa
Prehánky, búrky
25 °C / 9 °C
Dušan
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd