Streda prinesie teplé a dusné počasie. Na pocit bude dnes veľmi nepríjemne. Kde bude najteplejšie?

Streda prinesie  teplé a dusné počasie. Na pocit bude dnes veľmi nepríjemne. Kde bude najteplejšie?
Zuzana Macháčová

Po ranných prehánkach a búrkach nás dnes čaká veľmi teplý a dusný deň. Na pocit bude dnes veľmi nepríjemne.

Dnešnú noc bolo v západnej Európe búrlivo. Môže za to rozsiahly búrkový systém, ktorý postupoval cez Francúzsko až k nášmu územiu.

Búrky priniesli aj výraznú bleskovú aktivitu. Detektory bleskov zaznamenali až okolo 250 000 bleskových úderov. 

Búrková línia sa u nás prejavuje od ranných hodín. Prechádza cez západné Slovensko ďalej na stred územia.

Zvyšky nočného búrkového systému sa pomerne rýchlo presúvajú na východ a postupne sa bude od západu vyjasňovať. Búrková činnosť je sprevádzaná prechodným zosilnením vetra a krátkodobým lejakom. 

Bude nepríjemne dusno

Po včerajšom pokojnom dni dnes pribudne oblačnosť, zvýši sa vlhkosť aj teplota. Znamená to, že dnes nás čaká dusný deň. 

V Nitrianskom a Trnavskom kraji bude dnes extrémne horúco. Platí tu výstraha 2. stupňa pred vysokými teplotami, informuje SHMÚ. Teplota sa bude pohybovať od +33 °C do +35 °C. 

Dnešné počasie

Na západnom Slovensku bude dnes zväčša premenlivo oblačno, miestami s prehánkami alebo aj búrkami, lokálne aj s intenzívnymi. Denná teplota tu vystúpi na +30 °C až +35 °C.

Stredné Slovensko čaká prevažne oblačné počasie, niekde môže byť prechodne aj zmenšená oblačnosť. Miestami sa vyskytnú prehánky alebo búrky, ktoré môžu byť aj silnejšie. Teplota vystúpi od +27 °C do +33 °C. 

Na východe Slovenska začne streda jasným až polooblačným počasím. Postupne aj sem od západu pribudne oblačnosť a s ňou miestami aj prehánky alebo lokálne búrky. Denná teplota sa bude pohybovať od +29 °C do +31 °C. 

Ak sa chystáte dnes na hory, tak v horských oblastiach bude najskôr menej oblačnosti, ale tá postupne pribudne. Miestami treba rátať aj s výskytom prehánok alebo búrok. Vo výške 1 500 m sa bude teplota pohybovať okolo +17 °C. 

Dnes podvečer by sa nad našou oblasťou mal začať formovať ďalší búrkový systém, ktorý by mohol od západu doraziť aj ku nám. Avšak o všetkom Vás budeme informovať v ďalších článkoch. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Búrky
23 °C / 5 °C
Viola
Zajtra
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Zina
Streda
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Štvrtok
Polooblačno
26 °C / 8 °C
Želmíra
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd