Streda prinesie pomerne slnečné počasie. Pozor, večer nastane zmena

Zuzana Macháčová

Po sérii krásnych slnečných dní, nás dnes čaká zmena v počasí. Našťastie, tá sa prejaví až na večer. Streda bude na našom území búrlivá.  

Po dlhšom období slnečného a suchého počasia nastáva od dnes zmena. Už včera bolo oblačnosti viac ako po iné dni. Zrážky sa očakávajú až v stredu na večer. 

Utorkové počasie ovplyvňovala ešte slabnúca tlaková výš, ktorej stred sa presunie ďalej na východ Európy. Od západu ju vystrieda studený front, ktorý začne počasie u nás ovplyvňovať vo večerných hodinách. 

Streda prinesie príjemné počasie

Pred studeným frontom k nám dnes bude prúdiť najskôr od juhu teplý vzduch. Dnešná teplota sa preto nezmení a vyšplhá sa od +27 °C do +32 °C.

K večeru od severu až severozápadu pribudnú prvé zrážky, ktoré sa presunú v stredu v noci a vo štvrtok cez našu krajinu ďalej na východ.

Vietor bude fúkať slabo, od juhu do 20 km/h. Avšak pri lokálnych búrkach prechodne zosilnie. 

Predpoveď na stredu

Na západe Slovenska sa začne streda spočiatku jasnou až polojasnou oblohou. Neskôr od západu k večeru pribudne oblačnosť a ojedinele sa vyskytnú prvé prehánky alebo búrky. Teplota bude však vysoká od +29 °C do +32 °C. 

Aj na strednom Slovensku sa po rozplynutí ranných hmiel udrží prevažne slnečné počasie. Na západe regiónu začne na večer oblačnosť pribúdať a lokálne sa večer vyskytnú prehánky prípadne búrky. Teplota vystúpi na +27 °C až +32 °C. 

Najkrajšie, zväčša slnečno alebo len malá oblačnosť bude dnes na východe našej krajiny. Po rozpustení ranných lokálnych hmiel vystúpi teplota na +27 °C až +31 °C. 

Ak ste si na dnes naplánovali výlet do hôr, tak aj tam bude prevládať pekné a prevažne slnečné počasie. Vo výške 1 500 vystúpi teplota na +20 °C. 

Dnešná pranostika hovorí: Keď Ctibor myslí na lásku, počasie nám visí na vlásku. A veru, pekné dni sú už ohrozené. Viac sa dozviete v našej dennej predpovedi počasia. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
17 °C / -1 °C
Alojza
Zajtra
Skoro jasno
15 °C / 1 °C
Kvetoslava
Piatok
Oblačno
15 °C / 1 °C
Aurel
Sobota
Skoro jasno
19 °C / -2 °C
Demeter
Nedeľa
Skoro jasno
20 °C / -3 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
17 °C / -2 °C
Dobromila
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd