Studený front nad Slovenskom čoskoro prinesie búrky. Kde ich dnes očakávať?

Veronika Salayová

Nad Slovenskom sa nachádza studený zvlnený front, ktorý v skorých poobedňajších hodinách môže priniesť prvé dnešné búrky. Kde bude dnes búrlivo? 

Studený front dnes v noci prekročil naše hranice a začal postupovať cez naše územie. Aktuálne sa nachádza nad nami a ovplyvňuje počasie.

Po teplom pondelku už mnohé slovenské okresy na západe a severe pociťujú ochladenie o 5 až 7 °C oproti včerajšku. Na mnohých miestach sa objavujú prehánky alebo aj výdatnejší dážď. Za posledných 24 hodín spadlo na severe Slovenska okolo 30 mm zrážok. 

Búrky začnú vznikať už onedlho

V skorých popoludňajších hodinách sa opäť treba pripraviť na príchod búrok. Tie sa budú tvoriť v teplejších lokalitách Slovenska a ojedinele môžu byť aj nebezpečné. 

 

Sever a západ Slovenska bude dnes od búrok ušetrený a na možné búrky sa treba pripraviť najmä na strednom, južnom a častiach východného Slovenska. 

Južné regióny Slovenska by sa v priebehu dnešného dňa mali ešte nachádzať v teplejšom vzduchu oproti západu a severu. Na vlniacom sa studenom fronte budú počas dnešného dňa vznikať ďalšie zrážky, prehánky a búrky.

pravdepodobnosť búrok
pravdepodobnosť búrok, iMeteo

Búrky hrozia predovšetkým na strednom a južnom Slovensku, prípadne na Gemeri, kde nie sú vylúčené lokálne aj silnejšie multicely, ktoré by mohli priniesť výdatné zrážky či ojedinelé krúpy. Pozor si treba dať aj na zosilnený vietor. 

 

Búrky by mali dnes podvečer postupne zoslabnúť a zaniknúť. Vývoj dnešných búrok sledujte s nami alebo na našom radare.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Zajtra
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Zina
Streda
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Štvrtok
Polooblačno
26 °C / 8 °C
Želmíra
Piatok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Ela
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd