Štvrtok bude znova slnečný. Letné teploty ale nečakajte

Štvrtok bude znova slnečný. Letné teploty ale nečakajte
Veronika Sádovská

Po prechodnom zhoršení počasia na Slovensku znova privítame slnko. Teploty budú síce relatívne vysoké podobne ako v posledných dňoch, ale letných hodnôt sa vo štvrtok nedočkáme.

Od severu až severozápadu bude k nám dnes zasahovať okraj tlakovej výše. Počasie sa nám už zastabilizovalo, búrky a dážď sú na chvíľku preč a vy si dnes môžete užiť pekný jarný deň.

Počas noci ešte bolo oblačno, miestami doznievali aj zrážky, ale počas dnešného dňa už znova naplno vykukne slnko na celom našom území.

 

Teploty budú priemerné, vietor severný

Teplotne budeme na tom tak ako posledné dni, teda ortuť teplomera vystúpi na +18 až +23 °C, len na Orave či Spiši maximálne na +16 °C. Najteplejšie bude v južných okresoch Slovenska. Tieto teploty v porovnaní s tými pred víkendom budú o čosi nižšie, avšak pôjde o primerané teploty na túto ročnú dobu.

Očakávané denné maximálne teploty
Očakávané denné maximálne teploty, imeteo.sk

Pocitová teplota ale môže byť o niečo nižšia kvôli slabému severnému vetru, ktorý bude fúkať najsilnejšie na východe nášho územia v Košickom kraji a to do 25 km/h. V ostaných oblastiach bude ten severný vietor len mierny.

 

Ďalšie búrky až na konci týždňa

Takéto stabilné, hoci na pocit chladnejšie počasie, nás čaká až do konca týždňa. Ďalšie zhoršenie počasia a spolu s ním aj búrky prídu až v nedeľu, kedy by mal znova našim územím prechádzať studený front.

Dovtedy si ale užite príjemné jarné slniečko. Konkrétnu predpoveď na 15 dní pre vaše mesto nájdete tu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Zajtra
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Zina
Streda
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Štvrtok
Polooblačno
26 °C / 8 °C
Želmíra
Piatok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Ela
Sobota
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Urban
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd