Štvrtok prinesie ďalší frontálny systém. Pozor na búrlivý vietor o sile víchrice

Štvrtok prinesie ďalší frontálny systém. Pozor na búrlivý vietor o sile víchrice
Zuzana Macháčová

Štvrtok prinesie frontálny systém, ktorý bude už výraznejší. Čaká nás dážď, ale aj sneženie. Pozor na poľadovicu a vietor o sile víchrice.

Počas stredy zo zamračenej a hmlistej oblohy padali mrznúce zrážky, takže cesty boli veľmi zradné. Neskôr sa od západu pridali frontálne zrážky a paradoxne za studeným frontom sa oteplilo. 

Túto zmenu spôsobil postup nevýrazného studeného frontu. V nižších polohách pršalo, v tých vyšších sa objavili snehové vločky. Studený front, ktorý je prepojený s tlakovou nížou nad severnou Európou postupoval na juhovýchod a po jeho prechode sa k nám nachvíľu od západu rozšíri výbežok tlakovej výše. Ten však zoslabne a dnes nás čaká od severozápadu ďalší frontálny systém, ktorý bude už výraznejší. 

Avšak teploty sa vo štvrtok veľmi nezmenia a vystúpia väčšinou od + 0 °C až +5 °C, na juhozápade do +8 °C. S frontom prídu aj zrážky, ktoré budú v nižších polohách dažďové, vo vyšších zmiešané alebo snehové. Pozor na silný vietor, ten začne fúkať už počas dnešného dňa, no k výraznejšiemu zhoršeniu dôjde predovšetkým zajtra. Slovensko čaká vyčíňanie vetra predovšetkým v piatok a v sobotu.

Pozor na silný vietor

Dnes je v platnosti mnoho výstrah a to na poľadovicu, ktorá hrozí pri mrznúcich zrážkach, preto buďte na cestách veľmi opatrní. Situáciu zhorší sneženie, ktoré môže byť výdatnejšie v Banskobystrickom, Trenčianskom, Žilinskom a Prešovskom kraji. Napadnúť môže od dnešného do piatkového rána okolo 20 cm snehu. 

Ak sa chystáte dnes na hory, tak tam pribudne okolo 20 cm snehu a bude tam fúkať veľmi búrlivý vietor až víchrica s krátkodobými nárazmi až okolo 135 km/h, preto turistiku radšej dnes odložte. Vo výške 1500 m sa bude teplota pohybovať okolo -3 °C.

Predpoveď počasia na štvrtok

Na západe Slovenska bude štvrtok oblačný až zamračený. Na viacerých miestach sa vyskytne dážď. Na severe od 600 m sa môžu vyskytnúť snehové zrážky. Teplota sa vyšplhá od +2 °C do +8 °C. 

Stredné Slovensko bude mať oblačné až zamračené počasie, na mnohých miestach so snežením, zmiešanými, ale aj dažďovými zrážkami. Teplota sa bude pohybovať od 0 °C až +4 °C. 

Na východe sa očakávajú dnes zrážky na väčšine územia. V nižších polohách budú dažďové a zhruba od 600 m zmiešané alebo snehové. Najmä na severe pozor na snehové jazyky a záveje. Teplota od 0 °C do +3 °C. 

Ak vás zaujíma aké počasie nás čaká nasledujúce dni, tak si pozrite našu dennú predpoveď počasia TU. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd