Štvrtok prinesie ďalšiu vlnu výrazných zrážok. Čakať môžeme dážď, sneženie, silnejší vietor, aj búrky

Dominik Cenkner

Slovensko už niekoľko dní zažíva nepriaznivé počasie. Od stredných polôh na strednom Slovensku výraznejšie nasnežilo, zvyšok územia trápi výdatný dážď, ktorý najmä na juhu stredného a východného Slovenska zvyšuje vodné toky. Zmena pritom nenastane ani vo štvrtok. 

Od severu Európy, cez našu oblasť až nad centrálne Stredomorie sa nachádza rozsiahla oblasť nízkeho tlaku vzduchu. Práve v nej sa bude v našej oblasti vlniť frontálne rozhranie. 

Štvrtok prinesie zamračené počasie, lokálne s hmlami. Na väčšine územia treba počítať so snežením, alebo zmiešanými zrážkami. Na juhu stredného a východného Slovenska sa očakáva prevažne dážď. 

Priamo nad našim územím sa navyše bude miešať teplý vzduch so studeným a tento výrazný teplotný kontrast spôsobí, že počas dňa sa v oblasti východného Slovenska budú vyskytovať aj búrky. Najvyššia pravdepodobnosť búrok je v oblasti Východoslovenskej nížiny a na krajnom východe.

Lokálne sa očakávajú výdatné zrážky, poľadovica a aj tvorba snehových jazykov. Na cestách preto jazdite obzvlášť opatrne. 

Denné teploty a počasie v ďalších dňoch

Maximálna denná teplota vo štvrtok vystúpi od -2 °C do +3 °C. Na juhu a na Zemplíne bude o niečo teplejšie, a to od +3 °C do +7 °C. 

Na nálade nám nepridá ani vietor. Očakáva sa severozápadný až severný vietor s rýchlosťou 3 až 9 m/s, v nárazoch ojedinele okolo 14 m/s, čo je približne 50 km/. V Banskobystrickom kraji bude fúkať prevažne slabý vietor. 

Ak aj vy už máte po krk tohto bláznivého počasia, máme pre vás aj pozitívnejšiu správu. Už od piatka sa začne situácia upokojovať. 

K zlepšeniu ale nedôjde hneď a zmenu vo väčšej miere pocítime od nedele. Práve vtedy sa totiž „na scénu“ dostanú mrazy, keď nočné teploty budú klesať pod -12 °C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd