Máme za sebou ďalšiu mrazivú noc. Bude ešte mrznúť?

Zuzana Macháčová

Za nami je opäť mrazivá noc, ktorá bola už poslednou. Štvrtok si užime posledné slnečné lúče, pretože už v piatok sa začne počasie zhoršovať. 

Slabé mrazy včera zaznamenali na Orave v Lieseku, kde sa teplota pohybovala okolo -1 °C , avšak lokálne sa vyskytli aj prízemné mrazy. Teplomilné rastliny bolo treba schovať aj túto noc, no našťastie nasledujúce noci sa už mráz neočakáva. 

Na naše územie sa približuje frontálna oblačnosť

V stredu počasie ovplyvňoval od severovýchodu okraj tlakovej výše so stredom nad Bieloruskom a pod jej vplyvom ostaneme aj dnes. Potrvá to však len krátko, pretože od západu sa k nám približuje frontálna oblačnosť, ktorá sa bude vlniť v priestore nad Nemeckom, Rakúskom a Maďarskom a nám dá o sebe vedieť už v piatok. 

Dnešné denne maximá sa budú udržiavať v intervale od +16 °C do +23 °C. Zrážky sa predpokladajú len výnimočne a vietor bude fúkať od východu až juhovýchodu od 30 km/h a na juhozápade bude v nárazoch dosahovať až 45 km/h. 

Ak máte na záhrade nejaké rozrobené práce, tak ich treba stihnúť dorobiť počas dneška, kedy bude počasie ešte priaznivé. Od piatka sa situácia zmení a dážď nás bude zaháňať dovnútra.

Na Slovensku sa výraznejšie zrážky vyskytnú až v nedeľu a očakáva sa, že najviac zrážok na našom území spadne na juhu a západe. 

Predpoveď počasia na štvrtok na našom území

Na západnom Slovensku bude štvrtok jasný až polooblačný, na juhozápade bude postupne oblačno. Zrážky sa vyskytnú len výnimočne. Teploty vystúpia na +19 °C až +22 °C. 

Krásny slnkom zaliaty deň čaká aj stredné Slovensko. Na juhozápade sa oblačnosť postupne zväčší, ale zrážky sa vyskytnú len výnimočne. Teplota sa bude pohybovať od +17 °C do +22 °C. 

Obloha bude najjasnejšia na východe Slovenska, len kde tu sa objaví malý kopovitý obláčik. Oteplí sa na +16 °C až +22 °C.

Na horách bude vládnuť jasné až polooblačné počasie ideálne na turistiku. Vo výške 1 500 m sa bude teplota pohybovať okolo +7 °C. Ak vás zaujíma, aká predpoveď nás čaká na nasledujúce dni, tak si ju pozrite >>> TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
17 °C / -1 °C
Alojza
Zajtra
Skoro jasno
15 °C / 1 °C
Kvetoslava
Piatok
Oblačno
15 °C / 1 °C
Aurel
Sobota
Skoro jasno
19 °C / -2 °C
Demeter
Nedeľa
Skoro jasno
20 °C / -3 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
17 °C / -2 °C
Dobromila
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd