Štvrtok prinesie vysoké horúčavy. Vytvoria sa aj búrky

Štvrtok prinesie vysoké horúčavy. Vytvoria sa aj búrky
Zuzana Macháčová

Stred týždňa priniesol poriadne horúčavy. Aj dnes nás čakajú opäť vysoké teploty a neminú nás ani búrky. 

Počasie v našej oblasti ovplyvňuje slabnúca tlaková výš, ktorá k nám zasahuje od severovýchodu a zároveň postupuje do strednej Európy zvlnený studený front, pred ktorým k nám stále zosilňuje prílev mimoriadne horúceho, pôvodom tropického vzduchu od juhozápadu až juhu. 

Aj dnes bude veľmi horúco

V spomínanom teplom vzduchu vystúpia štvrtkové teploty na +30 °C až +37 °C. No a náš organizmus si neoddýchol ani počas noci pri teplotách okolo +20 °C. 

Frontálne zrážky sa vyskytli už v podvečerných hodinách najmä na severozápade a severe Slovenska. Dnes aj v ostatných častiach krajiny vo forme prehánok alebo búrok, ktoré môžu byť aj intenzívnejšie. Vietor bude fúkať len slabo.

 

Avšak pri búrkach vietor lokálne zosilnie. Búrková činnosť môže byť sprevádzaná silnými lejakmi a nie je vylúčené ani krupobitie. Okrem toho teplota aj dnes bude extrémne vysoká, a to do +37 °C. 

Počasie na štvrtok

Aj dnešný deň bude extrémne horúci. Na západe Slovenska bude prevažne polooblačno s prehánkami alebo búrkami. Teplota sa bude pohybovať od +32 °C do +37 °C. 

Na strednom Slovensku bude spočiatku jasná neskôr polooblačná obloha. Miestami s prehánkami alebo búrkami, a to aj intenzívnejšími. Teplota sa vyšplhá od +28 °C do +36 °C.

 

No a na východe sa tiež miestami vyskytnú prehánky alebo búrky, ktoré môžu byť aj silnejšie. Teplota sa bude pohybovať od +29 °C do +37 °C. 

Ak sa chystáte na turistiku, tak aj tam pozor na výskyt prehánok alebo búrok. Tie bývajú na horách oveľa nebezpečnejšie. Vo výške 1 500 m n. m. sa bude teplota pohybovať okolo +21 °C. Viac o vývoji počasia na nasledujúci víkend sa dozviete v našej dennej predpovedi počasia. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
17 °C / -1 °C
Alojza
Zajtra
Skoro jasno
15 °C / 1 °C
Kvetoslava
Piatok
Oblačno
15 °C / 1 °C
Aurel
Sobota
Skoro jasno
19 °C / -2 °C
Demeter
Nedeľa
Skoro jasno
20 °C / -3 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
17 °C / -2 °C
Dobromila
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd