Sucho trápi aj Floridu. Zúria tam početné lesné požiare

Florida Veronika Salayová

Sucho netrápi len veľkú časť Európy, ale napríklad aj Floridu v USA. Rozmohli sa tam početné lesné požiare, ktoré si vyžiadali evakuáciu stoviek ľudí. 

Lesné požiare na Floride zúria už od pondelka, avšak sucho v týchto dňoch situáciu s požiarom prehlbuje. Včera museli floridskí hasiči pristúpiť k evakuácii stoviek ľudí.

Oheň s rozlohou viac ako 575 hektárov v okrese Walton spôsobil, že museli evakuovať asi 500 ľudí. Tí, ktorí nemali kam ísť, mohli využiť priestory tamojšej školy, uviedol starosta Michael Adkinson z Waltonu počas nočnej tlačovej konferencie. 

Prvé lesné požiare vypukli v pondelok popoludní v susednom okrese Santa Rosa. Silné vetry a sucho spôsobili, že sa oheň rýchlo rozšíril.

Lesná služba v okrese Santa Rosa uviedla, že požiar mal rozlohou 2 000 akrov a doteraz uhasili približne 20 % lesného požiaru. 

Takmer celá Florida mala tento rok menej zrážok ako obvykle, povedal meteorológ Národnej meteorologickej služby Jack Cullen. Vo Floride navyše v stredu fúkal silný vietor, ktorý ohniská požiaru rýchlo rozšíril. 

V dôsledku ničivých požiarov neboli hlásené žiadne zranenia alebo úmrtia.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd