Superhmla zabíjala v Louisiane. Vyžiadala si 8 mŕtvych. Pozrite si VIDEO

Peter Minárik

V oblasti Louisiany, konkrétne na diaľnici I-55, sa v pondelok odohrala obrovská dopravná nehoda, pri ktorej prišlo o život osem ľudí a zapojených do nej bolo najmenej 168 vozidiel. Hlavnou príčinou tejto tragédie bola mimoriadna hmla, ktorú meteorológovia označili za "superhmlu".

Dopravná tragédia postihla americký štát Louisiana v pondelok ráno na diaľnici I-55 v oblasti St. John the Baptist Parish, kde došlo k hromadnej nehode s viac ako 168 vozidlami. Podľa najnovších informácií štátnej polície sa počet obetí zvyšuje na osem mŕtvych.

Už podľa prvých správ bolo zranených najmenej 63 ľudí. Viac ako 25 zranených bolo hospitalizovaných s poraneniami rôznej závažnosti. Mnohí ďalší vyhľadali lekársku pomoc samostatne.

Niektoré z vozidiel začali po nehode horieť. Jedno z nich bola cisterna prepravujúca "nebezpečnú kvapalinu", o ktorej polícia nešpecifikovala bližšie detaily.

Na vine je superhmla

Oblasť v čase nehody silno ovplyvnila takzvaná "superhmla", ktorá je známa svojou schopnosťou znižovať viditeľnosť na menej ako tri metre. Táto hustá hmla vzniká v dôsledku vlhkých podmienok a blízkosti jazera Pontchartrain.

Celú situáciu však zhoršil aj ďalší faktor a to sú požiare, ktoré sužujú tento štát. Louisiana čelí v poslednom období extrémnemu teplu, suchu a nepredvídateľným požiarom. Až 62% štátu je v súčasnosti postihnutého výnimočným suchom. V New Orleans sa sleduje aktívny požiar, ktorý horí pod zemou v lesoch medzi národným parkom Bayou Sauvage a Michoud Canal a práve aerosóly z tohto požiaru celú situáciu ešte zhoršili.

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd