TAIWAN: Počet obetí zemetrasenia stúpol na 9. Tu sú nové informácie

TAIWAN: Počet obetí zemetrasenia stúpol na 9. Tu sú nové informácie
Ema Bazhaykin

Počet obetí zemetrasenia, ktoré v stredu zasiahlo Taiwan, sa podľa taiwanskej národnej požiarnej agentúry (NFA) zvýšil na 9, pričom 934 ľudí utrpelo zranenia.

Taiwan dnes zasiahlo silné zemetrasenie o sile 7,4 magnitúdy. Ide o najsilnejšie zemetrasenie za posledných 25 rokov. Zemetrasenie otriaslo východným pobrežím ostrova, strhlo viaceré budovy a vyvolalo zosuvy pôdy.

Podľa najnovších odhadov taiwanskej národnej požiarnej agentúry doposiaľ pri zemetrasení zahynulo 9 ľudí a ďalších 934 utrpelo zranenia.

 


Desiatky uväznených

Aktuálne sa odhaduje, že pod sutinami je uväznených 137 ľudí vrátane 50 zamestnancov hotela Taroko Silks Place, ktorí cestovali v štyroch mikrobusoch. Úradom sa ich nepodarilo zastihnúť telefonicky, preto sú zatiaľ považujú za nezvestných.

Približne 60 ľudí uviazlo v tuneli Jinwen v severnom okrese Hualien, ďalších 15 ľudí je uväznených v tuneli Dachingshui a dvaja nemeckí štátni príslušníci zostali odrezaní od sveta v treťom tuneli.

Medzi nezvestných alebo uviaznutých patria aj ďalší štyria cudzí štátni príslušníci.

 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd